Bezorgkosten €47,50 per bestelling
Gratis verzending vanaf €750,-
Afhalen kwekerij graag op afspraak
Naktuinbouw-kwaliteitscontrole

Welke taxus past het beste in mijn tuin?

  • Geplaatst op
Welke taxus past het beste in mijn tuin?

Een taxus is een verzamelnaam voor een soort plant binnen de coniferenfamilie. Een taxus staat er om bekend dat hij heel makkelijk is in het onderhoud en best tegen een stootje kan. Als u op zoek bent naar een taxus, zijn er verschillende soorten waar u uit kunt kiezen. Hieronder leggen we uit waar u het beste voor kunt kiezen, afhankelijk van wat u voor ogen heeft voor uw tuin.

Wij verkopen taxussen die geschikt zijn voor een haag, maar we hebben ook taxussoorten in ons assortiment die specifiek geschikt zijn voor lage beplanting, zoals een struik, langs een border, blokken of bodembedekking. Aan de hand van deze informatie kunnen wij u van het beste advies voorzien.

 

IK WIL EEN LAGE TAXUSHEG

Als u het liefst een taxusheg in uw tuin wilt die niet te hoog wordt, kunt u het beste kiezen voor een taxus RepandensSummergoldDensiformis of Farmen. Deze groeit voornamelijk in de breedte en wordt niet zo hoog als een gewone taxushaag. Ook als u de taxus wilt planten als bodembedekking, kunt u kiezen uit deze vier taxussoorten.

Wilt u een lage taxus die ook geschikt is voor vorm snoei? Dan adviseren wij de bijv. Densiformis, omdat deze een compactere groei heeft.

 

IK WIL EEN TAXUS HAAG PLANTEN IN DE ZOMER

Voor een taxus geldt over het algemeen dat u deze het beste kunt planten tussen september en april/mei, maar niet als de grond hard bevroren is – dat is niet optimaal voor de plant en het graaft ook niet erg fijn in de bevroren grond. Om ook in de zomer een taxus te kunnen planten hebben we een ruim assortiment taxushagen in een pot gekweekt.

De taxus in een pot is in aanschaf iets duurder dan een taxus met kluit. Daar staat wel tegenover dat een taxus die we in een pot hebben gekweekt, direct gaat groeien nadat hij in de grond geplant is. We hebben deze taxus al meerdere keren overgezet in een grotere pot, en deze kluit is dus goed doorgeworteld. U hoeft deze taxus ook niet direct na de aanschaf te planten, omdat de wortels goed beschermd zijn tegen invloeden van buitenaf.

 

IK WIL EEN TAXUS MET/ZONDER RODE BESJES

De meest populaire taxussoort is zonder twijfel de Taxus Baccata (ook wel ‘gewone taxus’). Deze komt ook in het wild voor, dus de Nederlandse weersomstandigheden zijn ideaal voor deze groenblijvende, winterharde haag.

Als u een taxushaag wilt die de kenmerkende rode besjes produceert, zorg en dan voor dat de taxus Baccata samen met de (vrouwelijke) taxus media Hicksii wordt geplant. Wilt u liever een haag zonder rode besjes? Plant dan alleen de mannelijk taxussoort media Hilii.

Het is goed om te weten dat ieder deel van de taxus baccata giftig is (ook de naalden). Het vruchtvlees van de rode besjes is niet giftig, maar de pit weer wel. Verder kunt u een taxus veilig planten, omdat de taxus een geur verspreidt die dieren weert. Houd kleine kinderen wel weg van de taxus en de aantrekkelijk uitziende rode besjes. Vlak na het snoeien verliest de taxus zijn waarschuwende geur. Ruim het snoeiafval dus direct op.

 

VRAGEN OVER DE TAXUS? WIJ STAAN VOOR U KLAAR

De taxussen die u bestelt via taxusbestellen.nl komen rechtstreeks van een van onze eigen kwekerijen en verkopen we zonder tussenkomst van een andere partij aan u. Op die manier kunnen we u niet alleen de beste prijs bieden, maar daarnaast staan wij ook garant voor een uitstekende kwaliteit.

Heeft u vragen? Wij staan u graag te woord. Via onze contactpagina neemt u eenvoudig contact met ons op.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Bezorgkosten €47,50 per bestelling
Gratis verzending vanaf €750,-
Afhalen kwekerij graag op afspraak
Naktuinbouw-kwaliteitscontrole