Bezorgkosten €47,50 per bestelling
Gratis verzending vanaf €750,-
Afhalen kwekerij graag op afspraak
Naktuinbouw-kwaliteitscontrole

Taxus Hilli

Filters

Taxus media 'Hillii' in pot (40-50cm)

Onze Taxus media 'Hillii' in pot is geschikt om jaarrond dus ook in de zomerperiode te planten.
€7,75

De taxus hilli is een compacte taxus. Eigenlijk is het een kleinere kweekvorm van de taxus baccata. Door de kleur en groei is de hilli een erg geschikte en populaire haagplant.

Eigenschappen taxus hilli

De taxus hilli is de mannelijke vorm van de ‘hicksii’. Anders dan bij de hicksii groeien er aan de hilli dus geen rode (giftige) bessen. De hilli heeft een kenmerkende donkergroene kleur en is winterhard. Ook groeit de plant prima in de schaduw en daardoor kan de hilli erg oud worden. Dat maakt het een hele duurzame plant.

Groei taxus hilli

De taxus media hilli is een perfecte haagplant. De plant kan maximaal 4 meter hoog worden, maar zal bij lengtes hoger dan 180 cm bekerachtig uitwaaieren. Voor een haag is het dus aan te raden de hilli niet hoger dan 180 cm te later worden. Per jaar groeit de plant zo’n 10-25 cm. De hilli is dus te kenmerken als een langzame groeier.

Waar op letten bij de taxus hilli?

De taxus hilli is een taxus die weinig onderhoud vraagt, mede door de trage groei. Let er echter wel op dat de hilli niet houdt van ‘natte voeten’ maar ook niet van teveel droogte. Probeer dus een balans te vinden. Geef geen water wanneer dat niet nodig is.

Verzorging van de taxus

Ondanks dat de hilli weinig onderhoud vraagt, is het wel nodig om de plant ieder jaar te snoeien. Zeker één keer in het najaar maar één keer extra in mei of begin juni kan ook. Vaker dan twee keer per jaar is absoluut niet nodig gezien de trage groei van de plant. Wilt u de taxus is een bepaalde vorm houden? Dan kunt u daar het beste de tweede keer snoeien voor gebruiken.

De taxus hilli als haagplant

Door zijn compacte groei is de taxus hilli de ideale haagplant. Hier is wel wat geduld voor nodig, want de plant groeit zoals gezegd maximaal 25 cm per jaar. Jonge taxussen zullen overigens iets meer groeien. Geen zin om te wachten? Via Taxusbestellen.nl kunt u verschillende formaten bestellen.

Taxus hilli van Taxusbestellen.nl

Op zoek naar een taxus hilli van topkwaliteit? Kies voor een taxus van Taxusbestellen.nl. Al onze taxussen komen uit onze eigen kwekerij. Met meer dan vijftien jaar ervaring bent u zo verzekerd van hoge kwaliteit taxus voor een voordelige prijs.

Bezorgen of afhalen

Onze taxussen kunt u laten bezorgen of afhalen. Bezorgen doen we door heel Nederland (met uitzondering van de Waddeneiland en Zeeuws-Vlaanderen) en afhalen kan op afspraak bij onze kwekerij in Wekerom.

Nog vragen over de taxus hilli? Neem gerust contact met ons op, we vertellen u er graag meer over.

Lees meer
Lees minder
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Bezorgkosten €47,50 per bestelling
Gratis verzending vanaf €750,-
Afhalen kwekerij graag op afspraak
Naktuinbouw-kwaliteitscontrole