Bezorgkosten €47,50 per bestelling
Gratis verzending vanaf €750,-
Afhalen kwekerij graag op afspraak
Naktuinbouw-kwaliteitscontrole

Een groenblijvende haag in de tuin

  • Geplaatst op
Een groenblijvende haag in de tuin

Veel planten zijn groen in de lente en zomer, maar in het najaar verkleurt veel al bruin of de planten verliezen hun bladeren. Een groenblijvende haag heeft dit niet. Dat maakt het de perfecte afscheiding voor de tuin. Het hele jaar door geniet u van de haag die u bescherming tegen wind en nieuwsgierige voorbijgangers biedt.

Dit is een groenblijvende haag

Een groenblijvende haag is een haag bestaande uit planten die het hele jaar door blad behouden. De bladeren- naalden blijven ook nog eens het hele jaar door groen. Daarom heet zo’n haag ook wel wintergroene of bladhoudende haag. Ook in de winterperiode houdt de groenblijvende haag z’n mooie groene kleur.

De voordelen van een groenblijvende haag

Veel mensen kiezen voor een groenblijvende haag omdat ze een natuurlijkere tuinafscheiding willen dan een schutting of stenen muur. Ze willen ook het hele jaar door genieten van een mooie afscheiding. Daarvoor is een groenblijvende haag de ideale oplossing. Deze haag is dag in dag uit groen en biedt altijd privacy.

Welke taxus planten zijn geschikt voor een groenblijvende haag?

Voor een groenblijvende haag zijn meerdere taxus planten geschikt, een taxus kan namelijk heel hoog groeien en ook heel dicht. Ook de twee taxussoorten die u bij ons in de webshop vindt: de Taxus Baccata en de Taxus Hicksii.

De Taxus Baccata

Wilt u binnen een korte periode een groenblijvende haag creëren? Dan is de Taxus Baccata een goede keuze voor u. Deze taxus groeit namelijk wat sneller dan de Taxus Hicksii, waardoor u er al erg snel een grote haag mee maakt. De Taxus Bacatta mag u op elke plek planten, want deze soort kan goed tegen de volle zon, halfschaduw en volledige schaduw. Bij volle schaduw zal de groei alleen altijd minder zijn zoals bijv. onder grote bomen.

De Taxus Hicksii

De Taxus Hicksii groeit wat langzamer dan de Taxus Baccata. Maar het voordeel van deze taxussoort is dat de plant wat compacter en zuilvormiger groeit dan de Taxus Baccata. Wilt u een zo dicht mogelijke haag creëren voor meer privacy? Kies dan voor de Taxus Hicksii of Baccata. Net als de Taxus Baccata kan de Hicksii ook prima in de volle zon, halfschaduw en volledige schaduw staan.

Wanneer plant u het beste de haag?

Wilt u graag met een taxus een mooie groenblijvende haag in de voor- of achtertuin creëren? Als u kiest voor een van de genoemde taxussen, kunt u deze het beste met kluit of pot aanschaffen. Het planten van de taxus met kluit mag u vanaf midden september tot mei doen. Maar let op als niet bevroren is, stel het planten dan even uit plant de taxus dan liever niet. Wij leggen op deze pagina uitgebreid uit hoe u de taxus het beste plant.

Een groenblijvende haag bestellen

Bent u overtuigd en wilt u met de Taxus Baccata of Hicksii een mooie groenblijvende haag maken in de tuin? Bestel dan nu direct in de webshop taxussen van de kwekerij voor een goede prijs. Wij leveren kerngezonde planten die voorzien zijn van een plantenpaspoort, dit is een certificaat van de Naktuinbouw. Hiermee bent u verzekerd van een gezonde plant van goede kwaliteit. Wij bezorgen uw taxus bij u thuis, het maakt niet uit waar u in Nederland woont. Maar u bent ook van harte welkom in onze kwekerij in Wekerom (gemeente Ede).

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Bezorgkosten €47,50 per bestelling
Gratis verzending vanaf €750,-
Afhalen kwekerij graag op afspraak
Naktuinbouw-kwaliteitscontrole