Bezorgkosten €47,50 per bestelling
Gratis verzending vanaf €750,-
Afhalen kwekerij graag op afspraak
Naktuinbouw-kwaliteitscontrole

Wat is een bladhoudende haag?

  • Geplaatst op
Wat is een bladhoudende haag?

Als in de herfst de bladeren van de bomen beginnen te vallen, verandert het hele aanzien van de natuur. Waar in de zomer een frisgroene kleur domineert, verandert het kleurpalet in de herfst juist in een warm roodbruin.

WAT IS EEN BLADHOUDENDE HAAG PRECIES?

U komt wellicht meerdere termen tegen om de eigenschappen van een taxus aan te geven: winterhard, wintergroen, bladhoudend, groenblijvend… De naam geeft het al een beetje weg: een bladhoudende haag is een (taxus) haag die uit planten bestaat die het hele jaar door zijn blad houdt. We noemen dit soort haag ook wel ‘winterhard’. Dit maakt ze perfect voor in de tuin, waar u het hele jaar door geniet van een natuurlijke haag – doordat de haag zijn bladeren niet verliest, behoudt u uw privacy en houdt u nieuwsgierige blikken buiten.
Wilt u graag een bladhoudende haag die ook nog eens super gemakkelijk te onderhouden is? Met een Taxus zit u altijd goed. Op onze kwekerij groeien de populairste taxus soorten van Nederland: de Taxus Baccata en de Taxus Hicksii. Wij kweken zowel taxusplanten met kluit als in een pot. Het verschil zit hem met name in de wortels. De planten met een kluit hebben de meest ideale omgeving nodig om te kunnen groeien en te wortelen. De planten in een pot hebben wij al voor u “voorgeworteld” waardoor deze sneller zullen settelen in nieuwe grond, ook al plant u de taxus buiten het ideale seizoen.

TAXUS BACCATA

Deze taxus heeft alles mee: hij groeit sneller dan de rest (voor een conifeer is de Baccata net een raket), hij is winterhard én wintergroen, vind het niet erg om radicaal teruggesnoeid te worden en het maakt hem ook niet uit waar in de tuin u hem plant; in de volle zon, halfschaduw of schaduw. Met andere woorden: een Baccata taxus voelt zich overal thuis.

TAXUS HICKSII

De Hicksii heeft veel overeenkomsten met grote broer Baccata. Het voornaamste verschil is de vorm waarin de Hicksii groeit  - deze is iets zuilvormiger dan de Baccata. Dit houdt in dat u de losse planten dichter op elkaar kunt planten, waardoor een dichtere haag ontstaat. Verder is de Hicksii ook winterhard (bladhoudend), is bestand tegen kou en een flinke snoei en groeit overal in de tuin.

KIES EEN TAXUS VAN TAXUSBESTELLEN.NL VOOR UW BLADHOUDENDE HAAG

Beide taxussoorten houden het hele jaar door hun blad/naalden en zijn dus ideaal om in uw tuin te planten. Als u zelf een haag wilt planten, heeft u hiervoor onze haagplanten met kluit nodig. Deze plant u in de periode tussen midden september en mei. Voor alle haagplanten geldt wel: een nieuwe haag planten tijdens extreem weer (midden in de winter of tijdens een hittegolf) is niet het beste idee. Als u twijfelt: neem contact met ons op! Wij kunnen u adviseren als u vragen heeft over het aanschaffen, planten of onderhouden van uw bladhoudende haag. Bovendien leveren wij al onze taxussen en coniferen rechtstreeks van een van onze eigen kwekerijen en kunnen we u, omdat er geen tussenpartij aanwezig is, de beste prijs bieden.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Bezorgkosten €47,50 per bestelling
Gratis verzending vanaf €750,-
Afhalen kwekerij graag op afspraak
Naktuinbouw-kwaliteitscontrole