Bezorgkosten €42,50 per bestelling
Gratis verzending vanaf €750,-
Afhalen kwekerij graag op afspraak
Naktuinbouw-kwaliteitscontrole

Hoe moet u een taxus snoeien

Wilt u dat uw taxus gezond blijft en goed groeit? Dan is het belangrijk om de taxus af en toe te snoeien. Dit kunt u heel eenvoudig zelf doen. Toch is het wel belangrijk dat u de taxus op de juiste manier snoeit. Hoe u dat doet, leest u hier.

Waarom een taxus snoeien?


Meestal worden er meerdere taxusplanten als haag geplaatst. Zo’n groene haag geeft niet alleen kleur aan uw tuin, maar zorgt er ook voor dat mensen niet tot nauwelijks in uw tuin kunnen kijken. Om een mooie, volle taxushaag te krijgen, is het belangrijk dat u een taxus af en toe snoeit.

Wanneer kunt u het beste een taxus snoeien?


Het beste kunt u 2 keer in het jaar uw taxus snoeien. De eerste snoeibeurt kunt u vanaf mei tot half juli uitvoeren. De tweede snoeibeurt kan het beste in augustus of september plaatsvinden. Hoe vaker u een taxus snoeit, hoe voller hij zal worden.

Wanneer u het beste een taxus kunt snoeien, hangt sterk af van de weersomstandigheden. Zo kunt u het beste uw taxus niet snoeien als het vriest, maar ook niet als het buiten erg warm weer is. Dan kunnen de gesnoeide takken namelijk flink uitdrogen door de zon. Daarom kunt u het beste de taxus op een bewolkte of regenachtige dag snoeien.

Hoe kunt u het beste een taxus snoeien?


Een taxushaag kunt u het beste strak en recht snoeien. Zo blijft de haag in de juiste vorm. Dankzij deze vorm krijgt de hele plant voldoende zonlicht om te groeien.

Anders dan andere coniferen, kunt u een taxus best fors snoeien. U kunt de taxus best flink terug snoeien maar bij oudere planten niet tot in het dode hout snoeien. Taxussen die te ver zijn terug gesnoeid kunnen wel weer uitlopen en binnen 3 jaar weer volledig zijn dichtgegroeid. Het terugsnoeien van een taxus kan een erg goed idee zijn wanneer de haag te breed is uitgegroeid. Maar beter is de taxushaag niet te breed te laten worden door regelmatig te snoeien.

Waarmee kunt u een taxus het beste snoeien?


Het maakt bij een taxus niet uit of u de haag met een elektronische heggenschaar of handmatig snoeit. Het enige dat belangrijk is, is dat de scharen goed scherp zijn. Botte scharen kunnen de takken van de taxus namelijk beschadigen. Hierdoor kunnen deze takken zelfs afsterven.

Wat moet u na het snoeien doen?


Heeft u een taxus baccata gesnoeid? Omdat de plant giftig is voor dieren, is het erg belangrijk dat u de rommel van het snoeien goed opruimt.

Daarnaast is het belangrijk om na het snoeien goed voor de taxusplant te zorgen. Een snoeibeurt kan namelijk best wel een heftige impact hebben op de plant. Zo kunt u het beste een taxus meteen na het snoeien bemesten. Geef de taxus de komende tijd ook regelmatig water, zodat de plant goed kan herstellen van de snoeibeurt.

De juiste meststoffen of snoeigereedschap nodig ? Deze verkopen wij niet zelf maar zijn online te bestellen.

- Meer informatie over taxusmest en prijzen.

-Meer informatie over snoeigereedschap en prijzen

 

Wilt u meer weten over het snoeien van een taxus?


Zoals u ziet, kunt u prima zelf een taxus snoeien. Als u bovenstaande instructies opvolgt, zal het vast en zeker goed gaan. Wilt toch graag wat meer informatie of over het snoeien van taxussen? Dan mag u gerust contact met ons opnemen, want wij geven u graag advies op maat.

Bezorgkosten €42,50 per bestelling
Gratis verzending vanaf €750,-
Afhalen kwekerij graag op afspraak
Naktuinbouw-kwaliteitscontrole