Taxus snoeien

Uw taxushaag snoeien

Voordat u begint met het snoeien van uw taxus of taxushaag, is het belangrijk dat u weet dat de taxus een giftige plant is. Het is daarom belangrijk dat u voor het snoeien handschoenen aantrekt.
Het snoeisel dient u na het snoeien op te ruimen, zodat er geen dieren of kinderen aan kunnen zitten, of van het snoeisel kunnen eten.

Wanneer moet u de taxus snoeien?

Een tot tweemaal per jaar uw taxus snoeien bevorderd de groei van uw taxus en zorgt voor een mooie en dichte haag.  Het is belangrijk dat u uw taxus niet snoeit wanneer het vriest. De rest van het jaar kunt u uw taxus gewoon snoeien.
De ideale perioden voor het taxus snoeien zijn:

  • Juni
  • Augustus

Wij raden u aan om te snoeien wanneer het bewolkt is. Als u snoeit op een zonnige dag bestaat de kans dat de taxus verbrand. 

De taxus is een coniferensoort die in tegenstelling tot andere coniferen wél teruggesnoeid kan worden tot op het oude hout. Dit kunt u doen bij een verwaarloosde taxushaag. Let er wel op dat het 3 jaar duurt voordat de taxus weer terug in oude vorm is.

Goed gereedschap is erg belangrijk. Gebruik een scherpe snoei- of heggenschaar. 

Taxus in vorm snoeien

Als u creatief bent aangelegd, kunt u de taxus in allerlei vormen snoeien. Het feit dat u de taxus terug kunt snoeien tot op het oude hout, is hier de reden van.

Taxussnoeisel tegen kanker

Graag willen wij u erop wijzen dat het taxussnoeisel gebruikt kan worden voor de strijd tegen kanker.
De werkzame stof paclitaxel werd in 1963 ontdekt in de taxus. Paclitaxel kreeg daarna de commerciële naam taxol. Taxol voorkomt in grote mate de vermenigvuldiging van tumorcellen.

Wanneer u hieraan mee wilt werken, kunt u kijken naar een van de onderstaande links.

← Keer terug naar de backoffice    ⛟ Thuis bezorgen voor slechts €34,50 ⚫ Centraal gelegen in Midden Nederland ♻ Maar liefst 3 maanden garantie! ☘ Rechtstreeks van onze kwekerij ☁ Planten kan het hele jaar door € Veilig betalen met iDeal ✔ Naktuinbouw-kwaliteitscontrole Verbergen