Taxus planten

U wilt weten hoe u een taxushaag of taxus planten moet? Er zijn een aantal factoren waar u rekening mee dient te houden.
Allereerst begint u met het uitgraven van een ruime geul, waar de taxussen uiteindelijk in komen te staan. Hierbij dient u rekening te houden met de grootte van de kluit. De geul mag ongeveer twee maal zo breed zijn als de kluit van de taxus. 

De kluit moet ongeveer net zo diep komen te staan als op de kwekerij. Dit kunt u zien aan de stam. De grond rondom en onder de geul moet los zijn zodat deze goed doorlatend is. 

Het zand dat uit de geul is gegraven, kunt u het beste aanvullen met Pokon Tuinplanten Grond. Een zak per gestrekte meter is genoeg. De Pokon Tuinplantengrond zorgt ervoor dat het (regen-)water beter weggevoerd kan worden, zodat de wortels van de taxussen niet rotten door teveel water.
In droge periodes dient u erop te letten dat uw taxus voldoende water krijgt na het planten!

Teveel water kan op zijn beurt wortelrot opleveren. Houd uw taxus of taxushaag na het planten goed in de gaten, zodat u op tijd in kan grijpen met het geven van extra water bij grote droogte.

Meer informatie? Plantinstructies

 

Taxus Planten Prijzen

Wij begrijpen dat het kan voorkomen dat u geen tijd heeft om uw taxus te planten. Misschien hebt u absoluut geen groene vingers!
Wij bieden u daarom een exclusieve service: uw taxus laten planten.

Werkwijze

  1. U berekent de lengte van de haag en beslist hoe hoog de taxussen moeten zijn.
  2. Neem contact met ons op 
  3. Wij sturen u een offerte
  4. Wanneer u akkoord gaat met de offerte, nemen wij contact met u op om een afspraak te maken voor het inplanten van de taxushaag

 

Taxus planten afstand

Om er achter te komen hoeveel taxussen u nodig heeft voor uw haag, dient u eerst te bepalen hoe hoog de taxussen zijn die u wilt planten.
In onderstaande tabel gaan wij er van uit, dat u direct een strakke haag wilt hebben.
In de tabel wordt per maat taxus aangegeven, hoeveel planten u per strekkende meter nodig heeft voor een strakke haag.

Taxus Maat (cm)

Aantal Taxussen per strekkende meter

30-40

4

40-50

3

50-60

3

60-80

3

80-100

3

100-120

3

120-140

2,5

140-160

2,5

160-180

2,5

180-200

2,5

De afstand om de taxus te planten is dus afhankelijk van de maat. Bovenstaande tabel kunt u gebruiken als hulpmiddel om te bepalen hoeveel taxussen u nodig heeft. De kluiten van de taxus mogen tegen elkaar staan, zodat uw haag vanaf het begin zo dicht mogelijk is.
Let na het planten van uw taxussen op het weer, de taxus is namelijk een gevoelige plant.
Na het planten, in het voorjaar én bij droogte dient u de taxussen veel water te geven. Let er echter wel op dat u uw taxushaag niet te veel water geeft, aangezien er wortelrot kan optreden.

 

Wanneer taxus planten?

 
Taxus planten is mogelijk van medio  september tot half mei. Dit is afhankelijk van het weer. De planten, die met kluit in een jute zak worden geleverd, zet u in de geul. De jutezak hoeft u niet te verwijderen. Maak wel de knoop los rond de stam. De grond kunt u het beste aanvullen met tuinaarde/aanplantgrond. Na het planten maakt u de geul weer dicht en zorgt u voor voldoende water. De grond moet goed doorlatend zijn, zodat het water ook kan weglopen. Geef de haag, met name de eerste maanden na het planten, voldoende water. Bij warm weer zeker 1 a 2 keer in de week. 

Voor het planten van uw taxushaag kunt u ook onze uitgebreide plantinstructies bekijken.
 

← Keer terug naar de backoffice    ⛟ Thuis bezorgen voor slechts €34,50 ⚫ Centraal gelegen in Midden Nederland ♻ Maar liefst 3 maanden garantie! ☘ Rechtstreeks van onze kwekerij ☁ Planten kan het hele jaar door € Veilig betalen met iDeal ✔ Naktuinbouw-kwaliteitscontrole Verbergen