Thuisbezorgd voor slechts €42,50
Zelf afhalen mogelijk
Rechtstreeks van onze kwekerij
Naktuinbouw-kwaliteitscontrole

Hoe kunt u het beste een taxus planten

Wanneer u een taxus met kluit heeft gekocht, wilt u de plant natuurlijk in uw tuin planten. Op deze pagina leest u hoe u het beste een taxus kunt planten.

Waar kunt u het beste een taxus planten?


Het maakt voor de taxus niet uit in welke grond en op welke plek hij wordt geplaatst. De plant kan zowel in de volle zon, halfschaduw als volledig in de schaduw staan. De enige eis is dat de grond goed doorlatend moet zijn. Dat betekent dat water goed moet kunnen weglopen. Bovendien krijgen de wortelen van de plant in een goed doorlatende grond meer zuurstof en hebben ze ook meer ruimte om te groeien. U kunt een doorlatende grond krijgen door de grond goed los te woelen. Vooral bij tuinen van nieuwbouwwoningen is het belangrijk dat de grond goed wordt losgewoeld.

Wat moet u doen voordat u de taxus gaat planten?


Alvorens u de taxus gaat planten, dient u een aantal voorbereidingen te treffen. Als eerste is het belangrijk dat de kluiten van de plant goed nat zijn. U kunt de plant hiervoor onderdompelen in een emmer water. Wanneer de emmer groot genoeg is, kunt u de plant zelfs in een emmer met water zetten en ondertussen met de andere voorbereidingen verder gaan.

Graaf een geul


Om een taxus te kunnen planten, is er uiteraard een geul nodig. Deze dient u 2 keer zo groot als de kluit van de plant te maken. Nadat u de geul heeft gegraven, kunt u de geul aanvullen met aanplantgrond. Deze grond kunt u vermengen met de grond die u heeft uitgegraven. Denk hierbij aan ongeveer 10 liter grond per meter.

Zet de plant in de geul


Het beste kunt u dit samen met iemand anders doen. Hierbij houdt 1 persoon de plant vast terwijl de ander wat grond tegen de kluit van de taxus aandrukt. Druk de grond echter niet te hard aan. Nadat u de taxus in de geul heeft gezet, kunt u de plant het beste 5 tot 10 liter water geven.

Wanneer kunt u het beste een taxus planten?


In principe kunt u vanaf medio september tot half mei een taxus planten. Toch is het beste om bij het planten van deze plant te kijken naar de weersomstandigheden. Wij raden namelijk af om de taxus bij hoge temperaturen te planten. Wanneer u dit wel doet, is de kans namelijk groot dat de plant uitdroogt. Het is ook niet aan te raden om een taxus tijdens vorst te planten.

Hoe kunt u het beste een taxus haag planten?


Wilt u niet 1 taxus, maar een haag planten? In dat geval gaat u op onderstaande manier te werk.
 
Stel vast waar u de haag wilt hebben staan en span op die plek een touw tussen 2 palen. U kunt nu een rechte geul graven. Ook deze geul dient 2 keer zo groot te zijn als de kluit van de taxussen die u gaat planten. Reken met ongeveer 3 planten per strekkende meter voor de gemiddelde taxusplant. Heeft u een kleinere plant? Dan kunt u met 4 of 5 planten per strekkende meter rekenen. Heeft u een grotere plant? Dan kunt u met 2,5 plant per strekkende meter rekenen. Vervolgens gaat u op de juiste manier te werk als wanneer u 1 taxus zou planten.

 

Meer weten?


Wilt u een taxus planten, maar wilt er eerst graag meer informatie over? Of wilt u graag het planten van uw taxus aan onze professionals overlaten? In beide gevallen mag u gerust contact met ons opnemen, want wij helpen u graag verder.

Thuisbezorgd voor slechts €42,50
Zelf afhalen mogelijk
Rechtstreeks van onze kwekerij
Naktuinbouw-kwaliteitscontrole