Bezorgkosten €47,50 per bestelling
Gratis verzending vanaf €750,-
Afhalen kwekerij graag op afspraak
Naktuinbouw-kwaliteitscontrole

Taxus baccata

Filters

Taxus Baccata maat 40-60 cm 3 stuks per meter.

Taxus Baccata maat 40-60 is een van onze kleinere maten. Een voordelige keuze voor een mooie taxushaag. De baccata groeit ongeveer 30 cm per jaar. De planten worden geleverd met een volle kluit.
€7,95

Taxus Baccata maat 80-100 cm 3 stuks per meter.

Deze taxussoort kent een snelle groei en is uitermate geschikt voor een mooie haag of heg. snoeien kan in het voorjaar of in de zomer
€13,50

Taxus Baccata maat 100-120 cm 2,5 stuks per meter.

Taxus Baccata maat 100-120 cm voor een groenblijvende haag. Deze maat biedt al snel voldoende privacy. Een taxusplant groeit zo'n 30 centimeter per jaar.
€16,50

Taxus Baccata maat 120-140 cm 2,5 stuks per meter.

De Taxus baccata is een groenblijvende haagplant. Een onderhoudsvriendelijke plant die winterhard is en weinig verzorging nodig heeft.
€20,00
Sale-20%

Taxus Baccata maat 125-150 cm 2,5 stuks per meter.

Taxus Baccata met kluit voor een stijlvolle, groenblijvende haag in uw tuin. Een winterharde plant die relatief weinig verzorging nodig heeft. Rechtstreeks van onze kwekerij.
€29,95 €24,00

Taxus Baccata maat 140-160 cm 2,5 stuks per meter.

De Taxus 'Baccata' is de meest voorkomende Taxussoort in Nederland. Meestal toegepast als haagplant maar Taxus is ook zeer geschikt voor vormsnoei.
€34,95

Taxus Baccata in pot (40-50cm)

Onze Taxus Baccata in pot is geschikt om jaarrond  te planten.
€6,50

Taxus Baccata in pot (30-40cm)

Wilt u niet wachten tot september? Onze Taxus Baccata in pot is geschikt voor mensen die ook in de zomerperiode (juni-augustus) nog veilig een taxushaag willen planten. Taxus in pot zijn het hele jaar te planten.
€5,95

Taxus Baccata in pot (80-100cm)

Wilt u niet wachten tot september? Onze Taxus Baccata in pot is geschikt voor mensen die in de zomerperiode (juni-augustus) nog veilig een taxushaag willen planten.
€17,95

De Taxus Baccata, ook wel venijnboom genoemd, is een prachtige plant. Hij heeft donkergroene naalden en is erg compact. Doordat een Taxus Baccata zo vol is en een mooie groene kleur heeft, kan de plant perfect als haagplant dienen. Maar de plant is uiteraard ook prima solo in een tuin te plaatsen. Dankzij combinatie van de groene kleur en de rode besjes van de plant, krijgt uw tuin door een haag van deze taxus direct meer kleur. Wilt u graag een groene afscheiding in uw tuin? Dan is het een erg goed idee om voor de Taxus Baccata te kiezen!

De meest voorkomende taxusplant in Nederland

Van alle taxussoorten in Nederland, komt de Taxus Baccata het meeste voor. Het is één van de (relatief) sneller groeiende taxussoorten. De Baccata heeft verder dezelfde voordelen als andere taxusplanten, zoals de mooie groene kleur gedurende het hele jaar en de eenvoudige verzorging. Doordat de Baccata in zowel zon, halfschaduw en schaduw kan staan, is deze plant altijd geschikt voor een haag in zowel de voor- als achtertuin.

Een kleine voetnoot: een taxus is giftig. Pas op met kleine kinderen en dieren, en ruim snoeiafval ook direct op.

Waar kunt u het beste de Taxus Baccata aanschaffen?

Het beste kunt u uw Taxus Baccata aanschaffen op Taxusbestellen.nl. Wij leveren de planten direct van onze eigen kwekerij, waardoor wij veel lagere prijzen kunnen hanteren dan fysieke winkels. Bovendien stellen wij de gezondheid van onze planten voorop en laten wij onze planten jaarlijks keuren door de Nak Tuinbouw. Wij verkopen alleen de planten die door deze keuring heen komen, waardoor u bij ons altijd verzekerd bent van een kerngezonde taxusplant.

 

Bezorgen of afhalen

Nog een fijne bijkomstigheid van het bestellen van uw Taxusplanten op Taxusbestellen.nl, is dat u bij ons de keuze heeft om uw bestelling zelf op te halen of bij u thuis te laten bezorgen. Onze kwekerij ligt erg centraal, waardoor het voor u goed mogelijk kan zijn om deze bij ons in de kwekerij op te halen. Uiteraard vinden wij het ook geen enkel probleem om uw bestelde planten bij u thuis te bezorgen.

 

Wanneer is het beste moment om een Taxus Baccata te planten?

Wanneer u van plan bent een Baccata te planten, is het belangrijk om rekening te houden met het tijd van het jaar. De beste tijd voor het planten van een taxus is in een periode van rustig weer. Dat betekent: geen extreme kou, maar ook geen extreme hitte. Kies dus voor de periode van eind september (of begin oktober) tot medio mei). Op deze manier kan de plant zich rustig settelen en wennen aan zijn nieuwe plek.

 

Het voordeel van de taxus is dat het een makkelijke plant is die overal geplant kan worden. Zowel in de zon als de schaduw, en zowel in kleigrond als in zanderige grond doet deze plant het hartstikke goed. Mocht u kunnen kiezen, dan adviseren wij om de Taxus Baccata in de volle zon te plaatsen, of in de halfschaduw. Na het planten moet de grond vochtig zijn, maar daarna mag de grond niet langdurig nat zijn. Zo verkleint u de kans op wortelrot.

 

Hoe hoog kan een Taxus Baccata worden?

Het korte antwoord is: zo’n vijf tot tien meter. Het ligt er natuurlijk aan hoe vaak u hem snoeit en of hij alle ruimte krijgt om te groeien. We kunnen ons voorstellen dat u niet graag een tien meter hoge haag in uw tuin heeft. Maar, met een Baccata als erfafscheiding of omheining in uw tuin kunt u er in ieder geval zeker van zijn dat u een haag kunt laten groeien die hoog genoeg is voor voldoende privacy.

 

De verzorging van uw Taxus Baccata: in het kort

Een taxus heeft maar weinig onderhoud nodig. Maar zelfs voor een onderhoudsarme plant geldt: als u hem helemaal negeert, zal hij vroeg of laat waarschijnlijk toch een beetje gaan verpieteren.

  • Aanplanten: doe dit met zorg en houd er rekening mee dat een taxus in de eerste maanden nog wat extra hulp nodig heeft.
  • Snoeien: Hoeft slechts één à twee keer per jaar.
  • Bemesten: Alleen nodig als u uw taxus net geplaatst, verplaatst of gesnoeid heeft, om sneller te kunnen herstellen.
  • Water geven: Alleen tijdens extra droge periodes, of wanneer u de taxus net geplaatst, verplaatst of gesnoeid heeft

 

Onze taxus experts helpen u graag


Bij ons zijn alleen maar experts werkzaam die ontzettend veel weten over de Taxus Baccata en de andere taxussen die wij verkopen en zij staan graag voor u klaar. Dankzij hun ruim 15 jaar lange ervaring kunnen zij u goed van dienst zijn. Wilt u graag weten voor welke maat Taxus Baccata u het beste kunt kiezen of hoe u de plant het beste kunt planten of verzorgen? Neem dan gerust contact met ons op, want wij geven u graag een advies op maat.

Daarnaast komen onze taxus experts ook graag bij u een taxus haag van de Taxus Bbaccata planten. Dan weet u zeker dat dit op de juiste manier wordt gedaan. Ook hiervoor mag u gerust contact met ons opnemen.

De Taxus Baccata in verschillende soorten en maten

Op Taxusbestellen.nl vindt u de Taxus Baccata in vele soorten en maten. Zo vindt u de plant met kluit of in pot en vanaf 40-60 cm tot aan 200-225 cm. Bij ons vindt u dus altijd een Taxus Baccata die past bij uw wensen. Daarnaast is het praktische van deze sterke plant dat de grondsoort en de lichtinval niet veel uitmaken. Het enige wat van belang is bij het planten van de Taxus Baccata, is dat het water goed moet kunnen weglopen in de grond. Te natte voeten kan bij deze plant namelijk zorgen voor wortelrot.

TIPS EN ADVIES
Het is uiteraard ook mogelijk om zelf de Taxus Baccata te planten. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u dit zelf wilt doen. Weet u alleen niet zo goed hoe u dit het beste kunt aanpakken? Dan mag u hiervoor gerust tips en advies aan onze experts vragen. Dit kunt u bijvoorbeeld doen wanneer u de planten komt ophalen in onze kwekerij of wanneer wij de planten bij u bezorgen.

Vragen? Neem contact op met onze experts!

Wilt u graag contact hebben met onze experts? Wilt u bijvoorbeeld weten welk type Taxus voor uw tuin of doeleinde het meest geschikt is? Of wilt u misschien meer weten over het planten of verzorgen van de Taxus Baccata? Neem dan gerust contact met ons op. Wij delen onze kennis graag met u wanneer u contact opneemt via  0318-250444.
Vind u het prettiger om uw vraag via de e-mail te stellen? Dan kunt u deze natuurlijk ook sturen naar [email protected]. Wij geven dan zo snel mogelijk antwoord op al uw vragen zodat u zo snel mogelijk kunt genieten van uw taxus baccata of andere taxusplant van taxusbestellen.nl. 

Lees meer
Lees minder
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Bezorgkosten €47,50 per bestelling
Gratis verzending vanaf €750,-
Afhalen kwekerij graag op afspraak
Naktuinbouw-kwaliteitscontrole