Bezorgkosten €42,50 per bestelling
Gratis verzending vanaf €750,-
Afhalen kwekerij graag op afspraak
Naktuinbouw-kwaliteitscontrole

Taxushaag kopen

Taxus Baccata maat 40-60 cm 3 stuks per meter.

Taxus Baccata maat 40-60 is een van onze kleinere maten. Een voordelige keuze voor een mooie taxushaag. De baccata groeit ongeveer 30 cm per jaar. De planten worden geleverd met een volle kluit.
€7,95

Taxus Baccata maat 60-80 cm 3 stuks per meter.

Taxus Baccata is een echte aanwinst voor uw tuin. Op onze site vindt u volop informatie over deze onderhoudsvriendelijke en winterharde haagplant.
€8,95

Taxus Baccata maat 80-100 cm 3 stuks per meter.

Deze taxussoort kent een snelle groei en is uitermate geschikt voor een mooie haag of heg. snoeien kan in het voorjaar of in de zomer
€13,50

Taxus Baccata maat 100-120 cm 2,5 stuks per meter.

Taxus Baccata maat 100-120 cm voor een groenblijvende haag. Deze maat biedt al snel voldoende privacy. Een taxusplant groeit zo'n 30 centimeter per jaar.
€16,50

Taxus Baccata maat 120 cm 2,5 stuks per meter.

De Taxus baccata is een groenblijvende haagplant. Een onderhoudsvriendelijke plant die winterhard is en weinig verzorging nodig heeft.
€19,95

Taxus Baccata maat 120-140 cm 2,5 stuks per meter.

De Taxus baccata is een groenblijvende haagplant. Een onderhoudsvriendelijke plant die winterhard is en weinig verzorging nodig heeft.
€24,95

Taxus Baccata maat 125-150 cm 2,5 stuks per meter.

Taxus Baccata met kluit voor een stijlvolle, groenblijvende haag in uw tuin. Een winterharde plant die relatief weinig verzorging nodig heeft. Rechtstreeks van onze kwekerij.
€29,95

Taxus Baccata maat 150-175 cm 2,5 stuks per meter.

Taxus Baccata in een grote maat. Direct de beschikking over een hoge haag. Baccata is zeer geschikt voor een mooi, volle haag in uw tuin als erf afscheiding
€39,95

Taxus Baccata maat 160-180 2,5 stuks per meter.

Ook voor taxus maat 160-180 kunt u terecht bij Taxusbestellen.nl. Taxus Baccata in deze maat zorgt voor een erfafscheiding die direct veel privacy biedt. Dit seizoen weer volop verkrijgbaar. Eenvoudig online bestellen en thuis laten bezorgen.
€48,00

Taxus Baccata maat 175-200 2,5 stuks per meter.

Bij Taxusbestellen hebben wij ook Taxus Baccata verkrijgbaar in de grote maat 180-200. Zo heeft u direct een hoge haag.
€59,95

Taxus Baccata maat 200-225 cm

Taxus Baccata in de maat 200-225 cm koopt u bij Taxusbestellen.nl. Deze grote maat taxus zorgt voor direct voor een hoge en dichte haag.
€79,00

Taxus Baccata maat 225-250 cm 2 stuks per meter.

Direct een hoge taxushaag? Met deze maat heeft u een volle, hoge haag die veel privacy biedt. De Taxus Baccata is een ideale haagplant. Deze plant kan prima tegen vorst en kan zowel in de zon als schaduw worden geplaatst.
€89,00
Sale-13%

Taxus Baccata in pot (50-60cm)

€7,75 €6,75

Taxus Baccata in pot (40-50cm)

Onze Taxus Baccata in pot is geschikt om jaarrond  te planten.
€6,50

Taxus Baccata in pot (60-80cm)

Taxus in pot zijn het hele jaar door te planten.
€9,75

Taxus Baccata in pot (60-80cm)

Onze Taxus Baccata in pot is geschikt om jaarrond dus ook  in de zomerperiode (juni-augustus) te planten. Taxus die in pot is gekweekt heeft een sterke doorgewortelde kluit. Groot voordeel hiervan is dat deze planten direct zullen gaan groeien na het plan
€9,95

Een taxus is een mooie plant om een groene afscheiding in de tuin te creëren. De haag is het hele jaar door groen. Van taxus in pot tot taxus met kluit; wij kweken het allemaal. Maar welke taxushaag kunt u het beste kiezen? Wat past het beste bij uw wensen? Ontdek de soorten, de verschillen en hoe u de taxushaag het beste kunt planten.

Taxushaag kopen? Dit zijn de soorten

In ons assortiment vindt u verschillende soorten taxussen, waaronder de Taxus Baccata. Dit is de meest populaire plant voor een stijlvolle taxushaag in uw tuin. De Taxus Baccata is een ijzersterke plant en heeft weinig onderhoud nodig. Zo hoeft u deze plant maar twee keer per jaar te snoeien. Deze groenblijvende plant is verkrijgbaar in verschillende maten. De Taxus Hiksii, een andere variant taxushaag, groeit sneller in hoogte en blijft qua vorm slanker dan de Taxus Baccata. Voor een slanke haag kunt u dus beter deze taxus kopen. De taxus Media Groenland heeft als kenmerk een ‘bossige’ groei, wat het een dichtere plant maakt. Dit is dan ook dé reden dat deze taxus erg gewild is voor een dichte haag. Deze plant is winterhard, wintergroen en biedt het hele jaar door privacy in uw tuin. Welke taxus het beste bij u past, is afhankelijk van uw tuin en uw wensen. Wij geven u graag persoonlijk advies!

Taxus met kluit

De plantperiode voor een taxus met kluit is tussen september en april, op vorstvrije dagen. Tijdens deze koelere maanden kunt u deze taxussen kopen. Wilt u een taxushaag kopen? Koop dan bij ons de taxus met kluit. Wij raden u aan dat bij ons te doen, omdat u dan de meeste waarde voor uw geld krijgt. U betaalt namelijk extra voor tussenkomst van een derde partij, zoals een tuincentrum. Onze taxussen kweken we in de Veluwse grond. De planten zijn ondersneden, waardoor de taxus een super stevige kluit ontwikkelt. Plant de taxus het liefst gelijk na aanschaf. Lukt dit niet? Kuil de plant dan in en bescherm de kluit tegen de wind, zon en droogte.

Taxus in pot

In tegenstelling tot een taxus met kluit, kunt u een taxus in pot wel het hele jaar door bestellen en planten. Dus ook tijdens warmere zomermaanden, met uitzondering van een hittegolf. Een taxus in pot heeft dankzij zijn sterke wortels - die wij zo sterk krijgen door de plant regelmatig te verpotten - nauwelijks moeite met de weersomstandigheden. Een ander voordeel: u hoeft de taxus in pot niet meteen te planten. Doordat de plant in pot zit, blijven de wortels beter beschermd. U kunt de plant zelfs in een bloem- of plantenbak zetten, voor op het balkon of dakterras bijvoorbeeld. Wanneer u een taxus in een bloembak zet, is het wel verstandig dat u de plant regelmatig water geeft en ervoor zorgt dat het overtollig (regen)water weg kan lopen.

Waarom kiezen voor een taxushaag?

Een taxus is erg onderhoudsarm – een makkelijkere plant is er bijna niet te vinden. De plant kan overal in de tuin staan: in de schaduw, halfschaduw en in de zon. Daarnaast hoeft u de taxus maar één tot twee keer per jaar te snoeien. De eerste maanden na het planten heeft de taxus in volle grond wat extra water nodig, zo’n twee tot drie keer per week. Naarmate de plant sterkere wortels krijgt, kan de plant zelf de benodigde voedingsstoffen uit de grond halen. De taxus is giftig, houd hier dus rekening mee als u kinderen heeft.

Taxus planten

Wanneer u ervoor kiest om een taxus met kluit aan te schaffen, is het belangrijk om te weten dat deze specifiek voor u is gerooid. Na het rooien van de taxus, voorzien wij deze van een beschermend netje of een gaaslap rondom de kluit. Dit netje of de lap dient als een beschermende hoes voor de kluit, waardoor de wortels van de taxus optimaal beschermd worden tijdens het transport en het planten.

In de meeste gevallen is het zelfs aan te raden om het netje of de lap te laten zitten wanneer u begint met het planten van de taxus. Dit voorkomt verstoring van de kluit en zorgt voor een soepele overgang van het transport naar de grond.

Het planten van een taxus is gelukkig vrij eenvoudig, vooral wanneer u de juiste stappen volgt en een goede voorbereiding treft. Het begint met het kiezen van de juiste locatie en het gereedmaken van de grond. Met de juiste tips en een beetje inzet kunt u binnen de kortste keren genieten van een prachtige taxushaag of -struik in uw tuin. Alles over het planten en onderhouden van uw taxus vindt u hier.

Waarom uw taxushaag bestellen bij Taxusbestellen.nl?

Een groot voordeel van een taxushaag bij ons kopen is dat u de meest gunstige prijs betaalt zonder tussenpartijen te moeten betalen. Onze taxussen zijn gezond en hebben een certificaat van Naktuinbouw. Hierdoor bent u verzekerd van een gezonde taxus. Bestel eenvoudig en snel uw taxushaag online. Wij bezorgen de taxus ook bij u thuis indien u dat wenst. Door te filteren op deze pagina ziet u gemakkelijk en snel de taxussen met kluit of in pot. Wilt u eerst nog advies van ons ontvangen? Ook dan helpen we u graag door u van passend advies te voorzien!

Lees meer
Lees minder
Bezorgkosten €42,50 per bestelling
Gratis verzending vanaf €750,-
Afhalen kwekerij graag op afspraak
Naktuinbouw-kwaliteitscontrole