Bezorgkosten €47,50 per bestelling
Gratis verzending vanaf €750,-
Afhalen kwekerij graag op afspraak
Naktuinbouw-kwaliteitscontrole

Kwaliteit en garantie

 

Onze planten zijn van een uitstekende kwaliteit. Als kwekerij hebben wij dan ook ruim 20 jaar ervaring in het kweken van onder andere Taxus Baccata en Hicksii. Daarnaast worden al onze planten jaarlijks gekeurd door de Stichting Nederlandse Algemene Kwaliteitsdienst Tuinbouw oftewel Nak Tuinbouw.

Wij leveren zowel taxus uit pot als met kluit. Deze worden gerooid uit de volle grond. Onze planten worden regelmatig ondersneden. Dit zorgt er voor dat de kluiten goed gaan wortelen. Een goede kluit is belangrijk voor het aanslaan van de plant. Het rooiseizoen loopt van medio september tot mei. Rooien is altijd afhankelijk van het weer. Bij te hoge temperaturen wordt er niet gerooid en geplant. 

 

Belangrijk:

Onze Taxusplanten zijn gekeurd en dus vrij van ziektes. Daarnaast leveren wij bij onze kluitplanten de planten met een grote kluit voorzien van een net. De planten zijn pas gerooid na het plaatsen van de bestelling!

Wanneer u de plantinstructies volgt ( Let vooral op voldoende water en een goed doorlaatbare grond) dan mag u verwachten dat de taxusplanten goed aanslaan. Het kan gebeuren dat er een klein percentage uitvalt. Bij planten met kale wortel is een uitvalpercentage van 10 % gebruikelijk, bij planten in pot is het uitvalpercentage nihil. Planten met kluit kennen een klein uitvalpercentage van 5 % of minder. Wanneer het dus niet goed gaat met de haag na het planten dan is droogte of slecht doorlaatbare grond vrijwel altijd de oorzaak. 

Wanneer u de planten ontvangt en twijfelt aan de kwaliteit van de plant neemt u dan direct contact met ons op. Dit dient binnen twee weken te gebeuren. Hebben wij binnen 2 weken geen bericht ontvangen gaan wij er vanuit dat garantie niet van toepassing is. Als wij binnen die termijn geen klachten ontvangen gaan wij er van uit dat de planten in goede orde zijn ontvangen. Bij eventuele uitval na deze termijn, boven de eerder genoemde percentages, (5% bij kluitgoed, 10 % kale wortel) gaan wij er dus van uit dat de oorzaak komt door het niet goed opvolgen van de plantinstructies of door (externe) invloeden genoemd in artikel 11 lid 7 van onze algemene voorwaarden. 

Garantie


U mag van ons verwachten dat wij taxusplanten leveren van een goede kwaliteit. Uiteraard gaan wij er van uit dat u onze plantinstructies volgt om ervoor te zorgen dat de taxus planten goed aanslaan. 

Wij  bieden 1 maand op planten met kluit uit de volle grond.Op taxussen uit volle grond geven wij garantie tot 1 juni. Op taxussen die in plantenbakken of te kleine borders staan geven wij geen garantie. Wij gaan er hier bij van uit dat u de plantinstructies goed opvolgt. U kunt geen beroep doen op de garantie indien schade is ontstaan door de genoemde punten in artikel 11 lid 7 van de algemene voorwaarden.  Denk hierbij aan extreme weersomstandigheden, ongeschiktheid van de grond, het niet juist verzorgen van de planten e.d. en het niet opvolgen van de plantinstructies. 

Bezorgkosten vallen niet onder de garantieregeling. Mocht u in aanmerking komen voor de garantie dan kunt u de nieuwe planten komen afhalen op de kwekerij. 

In alle andere gevallen kunt u uiteraard contact met ons opnemen. Wij streven er naar om eventuele problemen en klachten correct en zo spoedig mogelijk op te lossen. 


Uiteraard kunt u altijd contact met ons opnemen om advies te vragen over de planten: het aanplanten, snoeien en verzorgen. 

In overleg is een andere garantietermijn mogelijk indien wij zelf de haag planten. U kunt hiervoor contact met ons opnemen. 

Europees ODR Platform

Wij raden u aan om klachten eerst bij ons kenbaar te maken door te mailen naar [email protected]. Leidt dit niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om uw geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur. Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR platform van de Europese Commissie. Dit ODR platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr

Wanneer uw klacht nog niet elders in behandeling is dan kunt u uw klacht deponeren via het  platform van de Europese Unie.

Meer informatie:

https://www.webwinkelkeur.nl/een-europees-odradr-platform/

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Bezorgkosten €47,50 per bestelling
Gratis verzending vanaf €750,-
Afhalen kwekerij graag op afspraak
Naktuinbouw-kwaliteitscontrole