Thuisbezorgd voor slechts €42,50
Zelf afhalen mogelijk
Rechtstreeks van onze kwekerij
Naktuinbouw-kwaliteitscontrole

Taxus verplaatsen

Wilt u een bestaande taxushaag of taxus verplaatsen? Houd dan rekening met de wortels van uw taxussen! Op onze kwekerij steken wij regelmatig de kluiten rond en verplanten onze bomen van tijd tot tijd, om de kluiten van de taxus compact te houden. De ondergrondse wortelkluit en de bovengrondse takken en naalden dienen in evenwicht te zijn.

Let op: Bij het verplaatsen van een taxushaag die reeds 3 jaar of langer in de grond staat, is het risico hoger. Zorg er voor dat de taxussen op dezelfde manier teruggezet worden.

Voordat u de bestaande haag gaat verplaatsen is het belangrijk om de kluit van uw taxus zo groot mogelijk te houden, zodat zoveel mogelijk wortels bewaard blijven. Ook raden wij aan, om de taxus een jaar voor het verplanten de kluit alvast uit te steken, zodat de kluit compact blijft voor het verplanten. U kunt de taxus ook wat terugsnoeien om de kluit en de bovengrondse boom in evenwicht te houden.

U kunt uw taxus vanaf midden oktober verplaatsen.
Na het verplaatsen is het belangrijk dat u de taxus voldoende water geeft. Voornamelijk in het voorjaar is het erg droog. Hierdoor is de kans groot dat de taxus uitdroogt. Dit is te voorkomen door uw taxus of taxushaag goed in de gaten te houden na het verplaatsen en zo nodig meer water te geven. Te veel water is ook niet goed voor de taxus. Wanneer de taxus continu ‘natte voeten’ heeft, zal de kans op wortelrot toenemen.

Samenvattend houd u rekening met:

  • Evenwicht tussen de grootte van de kluit en van uw taxus;
  • Voldoende water (in het bijzonder in het voorjaar).
Thuisbezorgd voor slechts €42,50
Zelf afhalen mogelijk
Rechtstreeks van onze kwekerij
Naktuinbouw-kwaliteitscontrole