Bezorgkosten €47,50 per bestelling
Gratis verzending vanaf €750,-
Afhalen kwekerij graag op afspraak
Naktuinbouw-kwaliteitscontrole

Mijn Taxus wordt geel, wat nu?

  • Geplaatst op
Mijn Taxus wordt geel, wat nu?

De Taxus Baccata staat erom bekend dat deze het hele jaar door prachtig groen blijft. Daarom zien we deze taxussoort ook vaak terug in hagen, tuinen en (openbare) parken. De taxus is over het algemeen makkelijk te onderhouden. Begint uw taxus toch geel te worden? De meest waarschijnlijke oorzaak is gebrek aan voedingstoffen of en te droogte of te natte bodem of ziekte of plaag.

Verder kan het ook een ziekte of plaag zijn zoals bijv. luis. Veranderende omgevingsomstandigheden kunnen factoren zoals extreme temperaturen, ongunstige bodemgesteldheid, of luchtverontreiniging bijdragen aan het vergelen van de naalden.

Controleer ten eerste uw taxus op de taxusluis. Dit is één van de meest voorkomende redenen waarom uw taxus geel kan worden. De taxusluis is een minuscuul beestje dat zich hecht aan de binnenkant van de taxus. Vanuit daar zuigt de luis voedingsstoffen uit de takken, waardoor de taxus van binnenuit geel gaat worden. De schade die een taxusluis veroorzaakt, is dus niet direct zichtbaar. Het is verstandig om regelmatig (ten minste drie keer per jaar) de binnenkant van de taxus te controleren op geel verkleurde naalden: als de luis zich heeft gevestigd in uw taxus, is dat de eerste plek waar u dit kunt zien.

 

WAARAAN KUNT U DE TAXUSLUIS NOG MEER HERKENNEN?

Het antwoord is… poep! Ziet u op de takken en/of de uitgevallen naalden op de grond een zwart, kleverig goedje? Grote kans dat dat de uitwerpselen van de taxusluis zijn. Ook zal uw taxus er een beetje uitgedroogd en triest uitzien, maar dat komt omdat de luis de voedingstoffen in de takken opzuigt.

WAT KUNT U ZELF DOEN TEGEN DE TAXUSLUIS?

Hopelijk heeft u de taxusluis in een vroeg stadium ontdekt. Als u er op tijd bij bent, kunt u direct actie ondernemen en is de kans het grootst dat u uw taxus kunt redden. Er zijn er verschillende opties om de taxusluis te bestrijden, maar de beste manier is om een professionele bestrijder in te schakelen. Zelf taxusluis bestrijden is een lastige opgave.

 

TAXUS GEEL? NIET MEER TE REDDEN? BESTEL UW NIEUWE TAXUS VIA TAXUSBESTELLEN.NL

Is het u niet gelukt uw besmette taxus te redden? Wilt u een mooie nieuwe taxus en zeker zijn van de kwaliteit? Wij verkopen de beste kwaliteit taxussen rechtstreeks van onze eigen kwekerij. Ook voorzien wij u van advies omtrent het planten, snoeien en bemesten en garanderen wij kwalitatief goede taxussen voor een mooie, gezonde en vooral groene tuin! Uw nieuwe taxus bestelt u heel eenvoudig op taxusbestellen.nl. Twijfelt u over welk soort taxus het beste bij uw tuin past? Neem dan contact met ons op. Onze specialisten denken graag met u mee!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Bezorgkosten €47,50 per bestelling
Gratis verzending vanaf €750,-
Afhalen kwekerij graag op afspraak
Naktuinbouw-kwaliteitscontrole