Bezorgkosten €47,50 per bestelling
Gratis verzending vanaf €750,-
Afhalen kwekerij graag op afspraak
Naktuinbouw-kwaliteitscontrole

Taxuswolk

 • Geplaatst op

Taxussen worden altijd al veel gebruik voor hagen. Maar steeds vaker worden ze ook gebruikt voor taxuswolken of taxusblokken voor in uw tuin

Hoe Maak je een Taxuswolk en Hoe Moet je Deze Onderhouden

Een taxuswolk is een prachtige, unieke toevoeging aan elke tuin. Deze stijlvolle struiken, met hun compacte en dichte groei, kunnen worden gevormd tot wolkachtige vormen die een speelse en artistieke uitstraling geven aan uw buitenruimte. In deze blog leggen we uit hoe u een taxuswolk kunt creëren en hoe u deze moet onderhouden om ervoor te zorgen dat uw taxus altijd in topconditie blijft.

Wat is een Taxuswolk?

Een taxuswolk, is een snoeistijl waarbij taxusstruiken (Taxus baccata) worden gevormd tot zachte, wolkachtige vormen. Deze snoeitechniek is geïnspireerd door de Japanse Niwaki-techniek, die bekend staat om zijn kunstige en organische vormen.

Benodigdheden voor het Creëren van een Taxuswolk

Voordat u begint, heeft u een paar benodigdheden nodig:

 • Een scherpe heggenschaar
 • Een snoeischaar
 • Handschoenen
 • Meetlint of touw om de grootte en vorm te bepalen

Stappenplan: Hoe Maak je een Taxuswolk?

 1. Kies de Juiste Plant: Begin met een gezonde taxusstruik. Het is belangrijk dat de plant in goede conditie is, zodat deze goed reageert op de snoei.

 2. Plan de Vorm: Visualiseer de gewenste vorm. U kunt verschillende hoogtes en breedtes kiezen om een gelaagd wolkeneffect te creëren.

 3. Grove Vorming: Begin met het verwijderen van grotere takken die buiten de gewenste vorm vallen. Werk van boven naar beneden en buiten naar binnen. Dit geeft u een basisvorm om mee te werken.

 4. Fijn Snoeien: Gebruik een snoeischaar voor meer gedetailleerd werk. Knip kleine stukjes van de uiteinden om de gewenste afgeronde vormen te bereiken. Werk langzaam en zorgvuldig om te voorkomen dat u te veel weghaalt.

 5. Controleer en Pas Aan: Stap regelmatig achteruit om uw werk te bekijken vanuit verschillende hoeken. Dit helpt om een evenwichtige en symmetrische vorm te behouden.

Onderhoud van een Taxuswolk

Het onderhoud van uw taxuswolk is essentieel om de vorm en gezondheid van de plant te behouden. Hier zijn enkele tips voor het onderhouden van uw taxuswolk:

 1. Regelmatig Snoeien: Taxusstruiken groeien relatief langzaam, maar om de vorm te behouden, moet u minimaal twee keer per jaar snoeien. De beste tijd om te snoeien is in de late lente en vroege herfst.

 2. Voeding en Watering: Hoewel taxusplanten weinig onderhoud vergen, is het belangrijk om ze regelmatig water te geven, vooral in droge periodes. Voeg in het voorjaar een organische meststof toe om de groei te stimuleren.

 3. Bescherming tegen Ziekten: Controleer regelmatig op tekenen van ziekten of plagen. Verkleuring van bladeren, kale plekken, of zwakke groei kunnen indicatoren zijn van problemen. Behandel deze zo snel mogelijk met geschikte bestrijdingsmiddelen.

 4. Winterbescherming: Bescherm jonge taxusplanten tegen strenge vorst door ze in te pakken met vliesdoek. Dit helpt om bevriezing en schade door kou te voorkomen.

 5. Onkruidbestrijding: Houd het gebied rond de basis van de taxus vrij van onkruid. Dit voorkomt concurrentie om water en voedingsstoffen, en houdt de plant gezond.

Conclusie

Een taxuswolk is een prachtige manier om uw tuin een unieke en elegante uitstraling te geven. Door zorgvuldig snoeien en regelmatig onderhoud kunt u ervoor zorgen dat uw taxuswolk er altijd op zijn best uitziet. Met de juiste zorg en aandacht zal uw taxuswolk jarenlang een blikvanger in uw tuin zijn.

Bent u geïnspireerd om uw eigen taxuswolk te creëren? Bij Taxusbestellen.nl vindt u een breed assortiment aan gezonde taxusplanten die perfect zijn voor deze snoeistijl. Begin vandaag nog en transformeer uw tuin met de tijdloze schoonheid van een taxuswolk!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Bezorgkosten €47,50 per bestelling
Gratis verzending vanaf €750,-
Afhalen kwekerij graag op afspraak
Naktuinbouw-kwaliteitscontrole