Bezorgkosten €47,50 per bestelling
Gratis verzending vanaf €750,-
Afhalen kwekerij graag op afspraak
Naktuinbouw-kwaliteitscontrole

De beste verzorging van uw taxus

Heeft u een solitaire taxus of taxushaag in uw tuin? Deze blijven van zichzelf groen en behouden hun blad, dus wat moet u er dan nog aan doen? Vergis u niet; zelfs een onderhoudsarme plant als een taxus heeft op zijn tijd ook wat verzorging nodig om mooi en sterk te blijven.

Het planten van uw taxus

Het planten van taxussen is iets dat u over het algemeen prima zelf kunt doen. Tips over de voorbereiding en het planten van uw taxus vindt u op deze pagina. Houd er in ieder geval rekening mee dat de taxus, normaal gesproken een sterke plant, de eerste tijd na het planten nog wat kwetsbaar is. En onze beste tip is: begin op tijd met het uitsteken van uw taxus als u deze wilt verplaatsen.

 

Het snoeien van uw taxus

Het hoeft niet vaak, maar ook uw taxushaag moet af en toe naar de kapper. Een taxus is één van de weinige planten die u tot op het hout kunt terugsnoeien. Ook hier geldt: een pas gesnoeide taxus is kwetsbaarder dan anders. Alles over de beste periode en het juiste gereedschap, leest u hier.

 

Het bemesten van uw taxus

Het op de juiste manier bemesten van uw taxus, is net zo’n belangrijk element in de verzorging als het planten en snoeien. Vlak na het planten, verplaatsen of snoeien kan een taxus wel wat extra voedingsstoffen gebruiken. Het wortelnetwerk is dan nog niet groot genoeg, of de plant is wat verzwakt na het snoeien. De beste tips over het bemesten van uw taxus hebben we op deze pagina voor u verzameld.

 

Het verplaatsen van uw taxus

Bent u de tuin aan het renoveren? Heeft u plannen voor een prachtig tuinhuisje, maar staat de taxushaag in de weg? Wat de reden ook is, u vraagt zich af of u de taxus kunt verplaatsen. Dat kan! Lees op deze pagina de beste tips voor een juiste voorbereiding en het succesvol verplaatsen van deze haagplant.

 

De taxus water geven

Vooral in periodes dat het extra droog is, of als uw taxus pas gesnoeid of net geplant is, heeft de taxus extra water nodig. Een taxus haalt in principe de meeste voedingsstoffen zelf uit de bodem en is hier ook best goed in, maar in bepaalde situaties kan hij wel wat hulp gebruiken. Als een taxus nog geen groot wortelnetwerk heeft, kunt u hem het beste een paar emmers extra geven: zeker in de eerste drie maanden geeft u tweemaal per week een volle emmer. Zorg ervoor dat de grond rondom de stam van de taxus goed is losgewoeld, zodat het water goed weg kan lopen de grond in. Als de taxus te lang met ‘natte voeten’ blijft staan, loopt hij het risico op wortelrot, en dat is natuurlijk zonde.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Bezorgkosten €47,50 per bestelling
Gratis verzending vanaf €750,-
Afhalen kwekerij graag op afspraak
Naktuinbouw-kwaliteitscontrole