Bezorgkosten €42,50 per bestelling
Gratis verzending vanaf €750,-
Ahalen kwekerij graag op afspraak
Naktuinbouw-kwaliteitscontrole

Taxushaag met kluit

Er zijn verschillende soorten taxus verkrijgbaar. Op taxusbestellen.nl vindt u een selectie taxussen waarmee u een onderhoudsvriendelijke, winterharde én wintergroene taxushaag creëert in uw tuin.
Een taxus met kluit kan geplant worden tussen september e

Taxus Baccata

Taxus Baccata

Taxus Hicksii

Taxus Hicksii

Taxus Hillii

Taxus Hillii

Er zijn verschillende soorten taxus verkrijgbaar. Op taxusbestellen.nl vindt u een selectie taxussen waarmee u een onderhoudsvriendelijke, winterharde én wintergroene taxushaag creëert in uw tuin.

De meeste mensen kopen een taxushaag om als mooie, groene afscheiding te gebruiken in de tuin. Wilt u graag de grens van uw tuin aangeven en/of meer privacy? In plaats van een stenen muur of schutting is een taxushaag wellicht een beter idee. Met zo’n haag maakt u een natuurlijk ogende afscheiding, waardoor u ook gelijk meer groen heeft in de tuin. Bovendien kunt u het hele jaar door van de haag genieten: de taxus behoudt het hele jaar door zijn mooie, groene kleur. Bij Taxusbestellen.nl bent u altijd verzekerd van kerngezonde planten.  

 

Koop uw taxus rechtstreeks van de kwekerij

De taxusplanten van Kwekerij Top en Top worden met de grootst mogelijke zorg gekweekt in de Veluwse grond. De planten worden regelmatig ondersneden, waardoor de taxus een stevige kluit ontwikkelt.

Als u een taxushaag wilt aanplanten, kunt u de taxus met kluit rechtstreeks bij onze kwekerij kopen. Waarom? U krijgt op die manier het meeste waar voor uw geld. Wanneer u uw taxus koopt via een tuincentrum of soortgelijk, betaalt u extra voor tussenkomst van deze ‘derde partij’. Bovendien staan wij als kwekerij garant voor een goede kwaliteit taxus. Al onze planten worden jaarlijks gekeurd door de Naktuinbouw. Deze organisatie bewaakt en bevordert de kwaliteit in de tuinbouw.

 

Taxus met kluit planten

Zodra u de taxus met kluit bij ons bestelt, wordt deze gerooid. Vervolgens voorzien wij deze taxus van een netje of gaaslap. Die zorgt ervoor dat de kluit beschermd wordt. Tip: deze gaaslap kunt u gewoon laten zitten tijdens het planten.

Een taxus is bovendien heel onderhoudsarm – een makkelijkere plant is bijna niet te vinden. Hij kan overal in de tuin staan (schaduw, halfschaduw, volle zon), snoeien hoeft maar één of twee keer per jaar en water geven is ook een eitje. De eerste maanden na het planten heeft een taxus wat extra water nodig (zo’n 2 à 3 keer per week), maar naarmate hij sterker wordt, kan hij zelf de benodigde voedingsstoffen uit de grond halen.

 

De taxus baccata, taxus hicksii en taxus hillii

In ons assortiment vindt u onder meer de Taxus Baccata. Dit is de meest populaire plant voor een stijlvolle taxushaag in uw tuin. De Taxus Baccata is een ijzersterke plant en heeft weinig onderhoud nodig. Deze groenblijvende haagplant is bij ons verkrijgbaar in diverse maten.

Welke soort taxushaag het beste bij u past, hangt af van uw situatie en uw wensen. Als u een taxus op het oog heeft, is in de meeste gevallen de Taxus Baccata de beste keuze. U kunt altijd contact opnemen voor eerlijk advies over de soort taxus.

De taxus is wintergroen én winterhard. Dat betekent dat u het hele jaar door kunt genieten van een prachtige taxushaag. Sommige taxussoorten groeien iets meer in de breedte dan de andere – daar kunt u eventueel rekening mee houden als uw tuin een kleiner oppervlak heeft of als u liever een smallere of lagere haag hebt.

 

Taxus in pot

Bent u in de zomermaanden op zoek naar een taxushaag? Dat is geen enkel probleem! Doordat wij ook taxus in pot kweken, bent u niet gebonden aan het plantseizoen september – medio mei, die voor de taxus met kluit wel geldt. Zorg er ook bij de planten met kluit dat u ze niet in de grond zet met extreme weersomstandigheden (bijvoorbeeld tijdens een hittegolf). De nieuw geplante taxus houdt van een zachte temperatuur; niet te warm, niet te koud. Op die manier groeit de taxus uit tot een mooie, gezonde taxushaag.

 

Vragen?

Als u vragen heeft, graag advies wilt of een afspraak wilt maken om langs te komen op onze kwekerij om de taxushaag in het echt te bekijken, dan kunt dat doen door te mailen naar [email protected], het contactformulier in te vullen of te bellen (bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 en 18:00 uur) via 0318-250444 of 06-20 6927 39. Onze kwekerij is gevestigd in het prachtige Wekerom (provincie Gelderland). U bent van harte welkom!

Lees meer
Lees minder
Bezorgkosten €42,50 per bestelling
Gratis verzending vanaf €750,-
Ahalen kwekerij graag op afspraak
Naktuinbouw-kwaliteitscontrole