Bezorgkosten €42,50 per bestelling
3 maanden garantie
Ahalen kwekerij graag op afspraak
Naktuinbouw-kwaliteitscontrole

Taxushaag kopen

Taxushaag kopen

 
Wilt u graag een mooie taxushaag kopen? Dan bent u hiervoor bij Taxusbestellen.nl op de juiste plek. In onze webshop kunt u namelijk heel eenvoudig online uw taxushaag bestellen én bij u laten bezorgen. Bovendien bent u bij Taxusbestellen.nl altijd verzekerd van kerngezonde planten.  

Waarom een taxushaag kopen?

 
De meeste mensen kopen een taxushaag om als mooie, groene afscheiding te gebruiken in de tuin. Wilt u graag de grens van uw tuin aangeven en/of meer privacy? Maar wilt u hiervoor liever geen stenen muur of schutting voor gebruiken? Dan is het ideaal om een taxushaag te kopen. Met zo’n haag maakt u een natuurlijk ogende afscheiding in uw tuin, waardoor u ook gelijk wat meer groen heeft in de tuin. Bovendien kunt u het hele jaar door van de haag genieten, als u uw besluit om uw taxushaag te kopen op Taxusbestellen.nl. Wij leveren namelijk haagplanten die het hele jaar door hun mooie, groene kleur behouden. 

Onderhoudsarme haag

 
Wanneer u kiest voor een haag van taxusplanten, dan kiest u voor een onderhoudsarme haag. Taxusplanten hoeven namelijk maar twee keer in het jaar gesnoeid te worden. Daarnaast dient u de plant alleen maar voldoende water te geven, zodat de kluit goed nat wordt. Dit is vooral in het groeiseizoen (tussen maart en april) het geval. Maar ook in warme en droge periodes. In de eerste 3 maanden na het planten de haag regelmatig (2 tot 3 keer per week) water geven.

U kunt hier trouwens het beste een druppelslang voor gebruiken. Met een druppelslang zorgt u ervoor dat uw haag en voldoende water krijgt, maar verspilt u geen water. En dat is weer goed voor het milieu. 
 
U kunt een haag trouwens op elk gewenste plek in uw tuin planten. De taxussoorten die wij verkopen kunnen namelijk prima in de schaduw, halfschaduw maar ook in de volle zon staan. 

Welke taxussen kunt u voor een haag gebruiken?

 
Wij verkopen twee taxussoorten waarmee u een haag kunt planten in uw tuin. Dit zijn de Taxus Baccata en de Taxus Hicksii. Hieronder lichten we elke soort kort toe. Welke soort u ook kiest, u dient voor een taxushaag in uw voor- of achtertuin altijd te kiezen voor haagplanten met kluit. Deze planten kunt u van midden september tot en met mei planten. 
 

De Taxus Baccata

 
De Taxus Baccata wordt in Nederland het meest gebruikt als haagplant. De plant heeft namelijk alles wat u in een haagplant kunt zoeken: de plant groeit erg compact en heeft een mooie donkergroene kleur. Daarnaast groeit de plant langzaam, waardoor u hem slechts 2 keer in het jaar hoeft te snoeien. Toch groeit de Taxus Baccata wel iets sneller dan de Taxus Hicksii. Wilt u dus zo snel mogelijk een hoge haag? Dan kunt u het beste voor deze taxussoort kiezen. 

De Taxus Hicksi

 
De Taxus Hicksii groeit dan wel wat langzamer dan de Baccata, maar is in Nederland ook een erg populaire haagplant. Ook deze plant heeft prachtige donkergroene naalden en blijft het hele jaar door zijn mooie kleur behouden. De Hicksii groeit wel net wat compacter en zuilvormiger dan de Baccata. Wanneer u een zo compact mogelijke haag wilt, waar mensen zo min mogelijk doorheen kunnen kijken dan kunt u dus het beste de Hicksii kiezen.  
 
Koop heel eenvoudig uw taxushaag op Taxusbestellen.nl! 
Wilt u graag een taxushaag kopen? Bestel hem dan heel eenvoudig op Taxusbestellen.nl! Wilt u graag weten welke taxussoort u het beste kunt kiezen en hoeveel planten u voor uw haag kunt kopen? Neem dan contact met ons op, want onze experts denken graag met u mee! 
 

Bezorgkosten €42,50 per bestelling
3 maanden garantie
Ahalen kwekerij graag op afspraak
Naktuinbouw-kwaliteitscontrole