Bezorgkosten €42,50 per bestelling
Gratis verzending vanaf €750,-
Ahalen kwekerij graag op afspraak
Naktuinbouw-kwaliteitscontrole

Hoe vaak kunt u een taxus het beste water geven?

Een taxus is een onderhoudsarme plant die perfect dient als bijvoorbeeld een erfafscheiding. Ook al heeft een taxus weinig onderhoud nodig, het is wel belangrijk dat het de juiste onderhoud krijgt. Dat betekent niet alleen dat u de taxus 1 á 2 keer in het jaar hoort te snoeien, maar ook dat u de plant voldoende water geeft. Dit is natuurlijk nodig om zo lang en goed mogelijk van deze plant te kunnen genieten. Wanneer en hoe u de taxus het beste water kunt geven, leest u in dit artikel.

Wanneer een taxus water geven?

Wanneer u een taxus het beste water kunt geven, hangt van een aantal zaken af.

Het hangt namelijk af van:

  • Of de plant net geplant is;
  • Of er een droge periode is;
  • Of er juist een natte periode is.

Een net geplante taxus

Het is belangrijk om een taxus dat u pas geleden heeft geplant, zeker 2 keer in de week een volle emmer water te geven. Vooral in de eerste 3 maanden nadat u de plant heeft geplaatst is het noodzakelijk om dit te doen. Zelfs als het heeft geregend, moet u de plant regelmatig water geven. Het is belangrijk om een net geplante taxus water te geven, omdat de plant dan nog niet veel wortels heeft aangemaakt. Hierdoor kan de plant nog niet zelf op zoek gaan naar water.

Een droge periode

Tegenwoordig kan het in de zomermaanden enorm heet worden in Nederland. Wanneer het erg warm is en er een poos geen regen valt, spreken we over een droge periode. In een droge periode is het belangrijk dat u de grond rondom de taxus goed vochtig houdt.

Een natte periode

In een natte periode hoeft u juist geen tot nauwelijks water te geven. Regent het veel en is daardoor de grond rondom de taxus goed vochtig? Dan hoeft u de plant geen water te geven. Doet u dit wel? Dan kan er wortelrot ontstaan, omdat de wortelen dan te nat worden.

Houdt bij het water geven van de taxus dus goed de grond om de plant heen in de gaten. Is de grond vochtig? Dan hoeft u geen water te geven. Is de grond droog? Dan is het een goed idee om de plant wel water te geven.

Hoe kunt u een taxus het beste water geven?


Wanneer u een taxus water geeft, is het belangrijk dat u dit op de juiste manier doet. U dient er namelijk voor te zorgen dat het water goed bij de wortelen terechtkomt. De grond moet dus los zijn, waardoor water er gemakkelijk doorheen naar de wortelen kan komen. Daarnaast is het belangrijk dat u het water goed bij de kluit van de boom giet. Hierdoor vergroot u namelijk de kans dat het water daadwerkelijk in de grond bij de wortelen komt.

Zorg dat er geen plasvorming ontstaat

Zorg er te allen tijde voor dat de plant niet teveel water krijgt. Ontstaat er een plasvorming rondom de plant? Dan heeft de plant te veel water gekregen. In dat geval is het belangrijk om een hoeveelheid water weg te laten lopen, totdat er geen plas meer om de boom is te zien. Doet u dit niet? Dan kan de taxus wortelrot krijgen. Een taxus is daar namelijk heel gevoelig voor.

Conclusie

Zoals u ziet, zijn er een aantal factoren waarop u dient te laten bij het geven van water aan uw taxusplant. Wanneer u met deze factoren rekening houdt, moet het helemaal goed komen met uw plant!

Bezorgkosten €42,50 per bestelling
Gratis verzending vanaf €750,-
Ahalen kwekerij graag op afspraak
Naktuinbouw-kwaliteitscontrole