Bezorgkosten €42,50 per bestelling
Gratis verzending vanaf €750,-
Afhalen kwekerij graag op afspraak
Naktuinbouw-kwaliteitscontrole

Taxushaag in pot

Taxus baccata

Taxus baccata

Taxus media 'Hillii'

Taxus media 'Hillii'

Taxus media Hicksii

Taxus media Hicksii

Taxus media 'Groenland'

Taxus media 'Groenland'

Taxus baccata Repandens

Taxus baccata Repandens

Taxus media Farmen

Taxus media Farmen

Taxus media Densiformis

Taxus media Densiformis

Taxus baccata Summergold

Taxus baccata Summergold

Waarom zou u een taxus met kluit in pot kopen?

Wij verpotten de taxusplant regelmatig. Daardoor heeft een taxusstruik in pot als grote voordeel dat deze al flink is doorgeworteld en zich sneller kan wortelen in een nieuwe omgeving. Het resultaat is dat uw taxus zich ook buiten de ideale plantperiode snel thuis voelt.

Taxus in pot is ook zeer geschikt om in de zomermaanden te planten

Een taxus in pot kunt u het hele jaar door bestellen. Normaliter ligt de ideale plantperiode voor een taxus tussen september en april, dus de wat koelere maanden (let wel: u kunt een taxus beter niet planten tijdens vorst: de plant wortelt lastiger als het extreem koud is). Een taxus in pot heeft door zijn sterke wortels nauwelijks moeite met de weersomstandigheden. Nog steeds is het planten tijdens extreem weer (bijvoorbeeld tijdens een hittegolf) niet verstandig. Maar verder kunt u een taxus in pot makkelijk planten tijdens de warmere maanden.

Een ander voordeel is dat u de taxus niet direct na aanschaf hoeft te planten: doordat ze in een pot zitten, blijven de wortels beter beschermd.

Het assortiment van taxusbestellen.nl

Taxusbestellen.nl heeft zowel haagplanten als struikvormige taxusplanten in het assortiment. De taxusstruik is zeer geschikt als u een lage haag wilt, of blokken van hagen in uw tuin. Maar ook als bodembedekker doen de taxusstruiken het erg goed. Voor een stijlvolle, groene invulling van uw tuin kunt u altijd bij ons terecht. Bekijk ons volledige assortiment op deze pagina. Komt u er niet uit? Aarzel niet om contact op te nemen!

Soorten taxus in pot

We hebben verschillende soorten taxusplanten. Eén van de meest bekende soorten is de taxus Baccata. Deze populaire haag is een ideale plant voor een groenblijvende haag in uw tuin. De Baccata is oersterk en winterhard, heeft weinig onderhoud nodig (hoogstens twee keer per jaar snoeien) en op die manier geniet u het langst van een groene tuin.

De ‘Media Hicksii’ is ook een prachtige donkergroene taxus. Het is een kruising tussen een Japanse taxus en de bekende Baccata en draagt rode besjes. De ‘Media Hillii’ is de mannelijke variant ervan.

De taxus ‘Media Groenland’ kenmerkt zich door een wat ‘bossige’ groei waardoor het een wat dichtere plant is. Mede daardoor is de Groenland erg gewild als haag – de plant is winterhard, wintergroen en biedt dus het hele jaar door volop privacy in uw tuin.

Alle taxussoorten zijn in verschillende maten verkrijgbaar.

Taxusstruik in pot online bestellen

Het plaatsen van een bestelling op taxusbestellen.nl is erg eenvoudig. U kunt direct zien of wij uw gewenste plant op voorraad hebben. U kiest de soort, het aantal en kiest vervolgens de verzend- en betaalmethode. Betalen is 100% veilig en kan onder meer via iDEAL en bankoverschrijving. Wij bezorgen door heel Nederland, maar afhalen op onze eigen kwekerij in Wekerom kan natuurlijk ook.

Heeft u ergens vragen over of wilt u meer weten over één of meerdere van onze producten? Neem dan contact op met ons. Wij helpen u graag!

Lees meer
Lees minder
Bezorgkosten €42,50 per bestelling
Gratis verzending vanaf €750,-
Afhalen kwekerij graag op afspraak
Naktuinbouw-kwaliteitscontrole