Bezorgkosten €42,50 per bestelling
Gratis verzending vanaf €750,-
Ahalen kwekerij graag op afspraak
Naktuinbouw-kwaliteitscontrole

Welke taxussoorten zijn er?

De taxus is een conifeer en wordt vaak als haagplant gebruikt. Er zijn verschillende soorten taxussen waarvan de bekendste soorten in Nederland de Taxus Baccata en de Taxus Media Hicksii zijn. Wat is het verschil tussen deze soorten? En hoe verzorgt u ze?

taxus baccata

 

Taxus Baccata

De taxus baccata is een van de meest populaire coniferen. Doordat de plant erg vol groeit, is de baccata extra geschikt voor gebruik in een haag. Hiervoor wordt de taxus baccata dan ook het meest gebruikt.

Wat is kenmerkend voor de taxus baccata?

Dat de taxus baccata een van de meest populaire haagplanten is, komt door meerdere factoren. Zo is het een van de sterkte taxussoorten die er is, en kan de baccata hoogtes bereiken van maar liefst 10 meter. Daarnaast is dit de enige taxussoort die tot op het hout teruggesnoeid kan worden. Snoeien doet u één of twee keer per jaar. De taxus blijft het hele jaar door groen en is een winterharde plant.

Belangrijk om te weten over de taxus baccata

Er zijn een aantal zaken belangrijk om te weten over de taxus baccata. Zo mag de plant niet te vochtig staan, maar moet u wel voldoende water geven. Daarnaast krijgt de baccata rode bessen die voor zowel mensen als dieren giftig zijn. De takken zijn ook giftig.

Taxus Media Hicksii

Een andere populaire conifeer is de taxus media hicksii. Deze taxus soort wordt door zijn brede zuilvorm zowel als losstaande plant en als haag gebruikt.

Wat is kenmerkend voor de taxus media hicksii?

De taxus media hicksii is de ultieme taxus om in verschillende vormen te snoeien. Daarbij is de taxussoort winterhard en blijft de plant dus het hele jaar door groen. De taxus media hicksii kan hoogtes bereiken van vier meter. Bij gebruik in een haag is een hoogte van maximaal 1.80 meter aan te raden.  

De taxus hicksii en taxus baccata verzorgen

Een taxus heeft genoeg water nodig, zeker wanneer deze op een zandbodem staat. Bemesten geeft de taxus extra voedingsstoffen, waardoor u taxus baccata of hicksii mooier zal groeien.

Snoeien van de taxus

U kunt een taxus tot op het hout terugsnoeien. Dit werkt het handigst met een elektrische heggenschaar. Een of twee keer snoeien per jaar is genoeg voor zowel de taxus baccata als de taxus media. Vanwege de snelle groei is twee keer snoeien voor de baccata vaak wel wenselijk. En wanneer u de taxus media gebruikt in een haag, dan kunt u deze ook het beste twee keer per jaar snoeien. De eerste keer vanaf mei tot half juli na de eerste groei en vervolgens in augustus of september nog een keer. Ook als u een andere vorm wenst, dan is twee keer snoeien aan te raden. Voor elke taxus geldt: snoei niet bij te zonnig weer, dan kunnen de takken uitdrogen.

Lees hier meer over het snoeien van een taxus

Taxus baccata of hicksii bij Taxusbestellen.nl

Op zoek naar een mooie taxus baccata of taxus media hicksii? Bestel dan een taxus bij Taxusbestellen.nl! Onze taxussen komen rechtstreeks van de kwekerij. Zo bent u gegarandeerd van hoge kwaliteit zonder teveel te betalen! Daarnaast heeft u standaard drie maanden garantie en kunt u bij ons ook terecht voor vragen en advies over het planten, snoeien of bemesten van uw taxus.

Bekijk hier ons uitgebreide assortiment of neem contact met ons op voor meer informatie!

Bezorgkosten €42,50 per bestelling
Gratis verzending vanaf €750,-
Ahalen kwekerij graag op afspraak
Naktuinbouw-kwaliteitscontrole