Bezorgkosten €42,50 per bestelling
Gratis verzending vanaf €750,-
Ahalen kwekerij graag op afspraak
Naktuinbouw-kwaliteitscontrole

Wat is een groenblijvende haag

Bent u op zoek naar een afscheiding voor in uw tuin? Dan heeft u vast al van alles voorbij zien komen, waaronder een groenblijvende haag. Een groenblijvende haag wordt namelijk veel als afscheiding voor tuinen gebruikt. Wat is een groenblijvende haag eigenlijk? En waar bestaat een groenblijvende haag uit? Dat leggen we in dit artikel uit.

Wat is een groenblijvende haag precies?


Een groenblijvende haag is een haag die uit planten bestaat die het hele jaar door hun blad behouden. Deze bladeren behouden het hele jaar door hun groene kleur. Hierdoor wordt zo’n haag ook wel een bladhoudende of wintergroene haag genoemd. Een groenblijvende haag behoudt namelijk zelfs in de winterperiode zijn bladeren en mooie kleur.

 

Waarom kiezen voor een groenblijvende haag?


De meeste mensen kiezen voor een groenblijvende haag, omdat ze graag een meer natuurlijk ogende afscheiding willen dan bijvoorbeeld een schutting of een stenen muur. Daarnaast willen ze het hele jaar door kunnen genieten van een goede, dichte afscheiding. In dat geval is een groenblijvende haag de ideale oplossing. De haag geeft het hele jaar door meer groen aan uw tuin en u behoudt het hele jaar door uw privacy.

Welke taxus planten zijn geschikt voor een groenblijvende haag?


Er zijn verschillende soorten taxus planten waarmee u heel goed een groenblijvende haag kunt vormen. Zo ook de 2 taxussoorten die u in onze webshop kunt vinden: de Taxus Baccata en de Taxus Hicksii. We omschrijven deze taxussoorten hieronder.

De Taxus Baccata


Wilt u graag snel een groenblijvende haag creëren? De Taxus Baccata groeit daar uitermate geschikt voor. Deze plant groeit namelijk iets sneller dan de Taxus Hicksii, waardoor u er vrijwel direct een grote haag mee kunt maken.

U kunt een haag van Taxus Baccata planten op elk gewenste plek zetten, want deze soort kan in de volledige zon, halve schaduw én zelfs volledig in de schaduw staan.

De Taxus Hicksii


De Taxus Hicksii groeit iets langzamer dan de Taxus Baccata, maar ook met deze plant kunt u perfect een haag maken. Het grote voordeel van deze taxussoort is dat hij iets compacter en zuilvormiger groeit dan de Taxus Baccata. Wilt u dus een zo dicht mogelijke haag? Dan is dit de plant die u ervoor zoekt! Nog een bijkomstig voordeel: net zoals de Baccata kan de Hicksii prima in volle zon, halve schaduw als in volledige schaduw worden geplaatst.

Wanneer kunt u een groenblijvende haag planten?


Wilt u graag met taxussen een groenblijvende haag in uw voor- of achtertuin vormen? Dan dient u hiervoor haagplanten met een kluit aan te schaffen. Deze planten kunt u van midden september tot en met de maand mei planten.

Hoe u het beste een taxus haag kunt planten,

leggen wij op deze pagina uitgebreid uit.

 

Wilt u graag een groenblijvende haag?


Een groenblijvende haag is dus niets anders dan een haag die wordt gevormd door meerdere planten die het hele jaar door hun bladeren en mooie groene kleur behouden. De taxussoorten Baccata en Hickssi zijn beiden uitermate geschikt om als haagplant te gebruiken. Wilt u graag met 1 van deze planten een haag creëren? Dan kunt u het benodigde aantal planten direct bestellen in onze webshop! Wij zullen de planten zo spoedig mogelijk bij u leveren.

Bezorgkosten €42,50 per bestelling
Gratis verzending vanaf €750,-
Ahalen kwekerij graag op afspraak
Naktuinbouw-kwaliteitscontrole