Bezorgkosten €42,50 per bestelling
3 maanden garantie
Ahalen kwekerij graag op afspraak
Naktuinbouw-kwaliteitscontrole

Waar moet u op letten bij het kopen van een taxus?

Waar moet u op letten bij het kopen van een taxus?

Wilt u graag een taxus kopen? Dan wilt u natuurlijk een goede, gezonde en sterke plant die van een goede kwekerij komt. Uiteraard wilt u ook een taxussoort die u kunt gebruiken voor het doel dat u voor ogen heeft. Weet u al waarop u dient te letten, om te zorgen dat u inderdaad zo’n taxus koopt? Nee? Dat is geen probleem, want wij leggen het u in dit artikel uitgebreid uit.

Waar wilt u de taxus voor gebruiken?


Voordat u een taxus aanschaft, kunt u het beste nagaan waarom u de plant wilt kopen. Wilt u bijvoorbeeld een lege plek in de tuin opvullen? Of wilt u een mooie heg als afscheiding maken, waarbij u meerdere taxussen nodig heeft? Er zijn namelijk verschillende soorten taxussen met ieder zo hun eigen voordelen. In Nederland komen 2 taxussen het meeste voor. Dat zijn de Taxus Baccata en de Taxus Hicksii. Beide planten behoduen in de winter hun mooie groene kleur, maar er zijn ook onderlinge verschillen. We benoemen de eigenschappen van allebei de soorten hieronder, zodat u komt te weten voor welke soort u het beste kunt kiezen.

De Taxus Baccata


De Taxus Baccata komt in Nederland ook in het wild voor, wat een teken is dat de plant het uitstekend doet in onze klimaat. Deze taxussoort groeit langzaam en heeft donkergroene naalden. De taxus groeit mooi vol, vooral in de breedte, en is daardoor uitermate geschikt om een dichte haag mee te vormen. Daarnaast is de Taxus Baccata een iets sterkere plant dan de Taxus Hickssi.

De Taxus Hicksii


De Taxus Hicksii groeit sneller in de hoogte en minder vol in de breedte dan de Taxus Baccata. Deze plant kunt u uitstekend in verschillende vormen snoeien. Wilt u graag een slanke haag in de tuin? Of wilt u graag een plekje in de tuin met 1 plant opvullen? Dan kunt u prima voor deze taxussoort kiezen.

Is de taxus gezond?


Nu u een taxussoort heeft gekozen, kunt u op zoek gaan naar een of meerdere goede planten van deze soort. Tijdens uw zoektocht naar een taxus, kunt u het beste altijd nagaan of de plant gezond is. Een gezonde plant herkent u vooral doordat er geen insecten in de plant zitten. Daarnaast bent u vrijwel altijd verzekerd van een gezonde taxus, wanneer u deze bij een goede en betrouwbare leverancier koopt.

Zo zijn alle planten die u op deze website kunt bestellen, gekweekt door kwekerij Top & Top. Deze kwekerij laat jaarlijks de planten keuren door de Nak Tuinbouw. Deze organisatie keurt alleen planten goed die in een goede conditie verkeren. Hierdoor weet u zeker dat u op deze website alleen sterke, gezonde planten van goede kwaliteit bestelt.

Door altijd na te gaan of u planten koopt die door de Nak Tuinbouw zijn goedgekeurd, zult u altijd verzekerd zijn van goede, sterke planten.

De prijzen die de verschillende aanbieders hanteren


Wanneer u een taxus wilt kopen, kunt u niet alleen naar de plant en de kweker ervan kijken, maar ook letten op de prijzen die de verschillende aanbieders van taxussen hanteren. Zo bent u doorgaans bij een kwekerij veel goedkoper uit dan bij een tuincentrum. Dat komt doordat een tuincentrum een extra schakel is in de ketting van het kweken van de plant en het verkopen ervan. Daarnaast willen tuincentra graag dikke winst maken op de planten die zij verkopen. Op deze website kunnen wij zeer scherpe tarieven hanteren, doordat wij rechtstreeks vanuit kwekerij Top & Top de plant(en) bij u leveren.

Conclusie
Bij het kopen van een taxus, dient u dus op de volgende zaken te letten:

  • Waarvoor wilt u de taxus gebruiken en welke soort is hiervoor het meest geschikt?
  • Is de taxus gekeurd door de Nak Tuinbouw?
  • Komt de taxus van een goede kwekerij?
  • Wat is de prijs van de taxus?

Wanneer u dit doet, koopt u vast en zeker een mooie, goede taxus!Bezorgkosten €42,50 per bestelling
3 maanden garantie
Ahalen kwekerij graag op afspraak
Naktuinbouw-kwaliteitscontrole