Bezorgkosten €42,50 per bestelling
Gratis verzending vanaf €750,-
Afhalen kwekerij graag op afspraak
Naktuinbouw-kwaliteitscontrole

Taxushaag laag

Wanneer u denkt aan een taxushaag, denkt u waarschijnlijk aan enorm hoge en dichte haag. Echter kan een taxushaag ook laag zijn. Een taxushaag dat laag is, kan als een mooie compacte omheining voor uw tuin dienen. Dankzij de mooie wintergroene kleur, is het een sfeervolle achtergrond voor de rest van uw tuin. Op deze pagina leest u hoe u zelf aan een lage taxushaag kunt komen. 
 

Met welke taxussoort krijgt u een lage taxushaag?

 
Zowel de taxus Hicksii als de taxus Baccata zijn ideale haagplanten. De taxus Baccata groeit echter net wat langzamer dan de Hicksii, waardoor deze de meest ideale plant is om een lage taxushaag mee te creërenHet kleinste formaat Taxus Baccata in onze webshop heeft een lengte van 40 centimeter. De Taxus Baccata groeit 10 tot 30 centimeter per jaar en kunt u tweemaal per jaar snoeien.   

Waarom kiezen voor een lage haag van taxussen?

 
Het grote voordeel van een taxusplant is dat deze ook na verloop van tijd een stuk kleiner te maken is. U kunt de plant namelijk zonder problemen enorm terugsnoeien. Het is zelfs mogelijk om de plant tot op het kale hout te snoeien, de plant zal daarna namelijk gewoon weer uitlopen. Hierdoor kunt u uw taxushaag dus altijd laag houden en hoeft de planten nooit te vervangen voor kleinere formaten. Er bestaan zelfs lage taxushagen die al meer dan 100 jaar oud zijn. Heeft u dus eenmaal de taxushaag staan? Dan kunt u ervoor altijd van blijven genieten.  

Hoe kunt u een taxushaag laag planten?

 
Het planten van een taxushaag laag gaat net zoals het planten van een haag met hoge taxusbomen. U heeft ongeveer 3 kleine taxussen per strekkende meter nodig.   

Ga als volgt te werk:  

  1. Graaf een geul dat net zo diep is als dat de kluit van de plant hoog is.  
  1. Zet daarna elke taxusplant in de geul, zorg hierbij ervoor dat de wortels net onder de grond komen 
  1. Verdeel de taxusplanten zodoende over de geul.  
  1. Ga zo door, totdat u elke taxusplant heeft geplant.  
  1. Vermeng de grond dat u terug in de geul wilt doen met potgrond. 
  1. Schep de grond daarna terug in de geul en druk dit goed aan. 
  1. Geef uw nieuwe haag een ruime hoeveelheid water.  
  1. Blijf uw taxushaag laag de komende periode voldoende water te geven, totdat de planten goed zijn door geworteld. 

Wanneer en hoe kunt u een taxushaag laag snoeien?

 
Een taxushaag laag kunt u twee keer per jaar snoeien. De eerste keer kunt u de haag het beste in mei tot en met juli snoeien. De tweede keer kunt u de haag het beste in augustus of september snoeien. Zorg ervoor dat u de taxushaag niet op een warme zomerdag snoeit en ook niet als het vriest. Dan kan de plant namelijk het beste van de snoeibeurt herstellen. Snoei de haag in kegelvorm. Dat betekent dat de bovenkant van de planten iets smaller is dan de onderkant. Hierdoor kan het zonlicht goed bij alle takken, waardoor de planten gezond blijft. 
 

Bestel uw taxushaag laag op Taxusbestellen.nl!

 
Wilt u graag zeker weten dat u van gezonde taxusplanten een mooie taxushaag laag creert? Bestel uw taxusplanten dan in onze webshop! En heeft u vragen over het kiezen, planten en/of verzorgen van uw haag? Neem dan gerust contact met ons op, want onze plantenexperts geven u graag advies op maat. 

 

 

Bezorgkosten €42,50 per bestelling
Gratis verzending vanaf €750,-
Afhalen kwekerij graag op afspraak
Naktuinbouw-kwaliteitscontrole