Bezorgkosten €42,50 per bestelling
3 maanden garantie
Ahalen kwekerij graag op afspraak
Naktuinbouw-kwaliteitscontrole

Taxusboom kopen? Hier let u op

Een taxusboom is een prachtige groenblijvende conifeer die ideaal is voor iedere tuin. Dat komt omdat de taxus maar een of twee keer per jaar gesnoeid hoeft te worden. Daarnaast kan deze conifeer tot op het hout teruggesnoeid worden. Niet vreemd dus dat de taxus een van de meest aangeplante haagplanten ter wereld is. Maar waar let u op wanneer u een taxusboom koopt? We vertellen het u in deze blog.

Waar moet u op letten?

Wie een taxusboom wilt aanschaffen, vraagt zich misschien af wat belangrijke punten zijn om op te letten. In onze ogen zijn dat de volgende dingen:

  • Wat is het doel van de taxusboom?
  • Welke soort taxusboom zoekt u?
  • Waar koopt u de taxusboom?
  • Wat is de kwaliteit van de taxusboom?

Wat is het doel van de taxusboom?

Het eerste punt om bij stil te staan is het doel dat u heeft met de taxusboom. Bent u op zoek naar een haagplant? Of gaat u voor een losse plant? In beide gevallen is de taxusboom een mooie oplossing, maar het kan geen kwaad alvast na te denken over het doel van de taxus voor u op zoek gaat.

Welke soort taxusboom zoekt u?

Vervolgens is het belangrijk om alvast te inventariseren of u op zoek bent naar een specifieke soort taxus. De meest populaire taxussoorten zijn de Taxus Baccata en de Taxus Hicksii. De Taxus Baccata groeit langzaam maar wel vol in de breedte. Ideaal voor een haag dus. De Taxus Hicksii groeit sneller dan de baccata maar wel minder vol. De hicksii is daarmee meer geschikt als losse plant of voor in een slanke haag.

Waar koopt u de taxusboom?

Vervolgens is het belangrijk om te beslissen waar u de taxusboom gaat kopen. U heeft de keuze uit een tuincentrum of rechtstreeks bij een kwekerij. Hoewel u misschien geneigd bent eerder naar een tuincentrum te gaan, is rechtstreeks bij een kwekerij kopen een stuk goedkoper.

De voordelen van een taxus kwekerij

Een taxusboom rechtstreeks bij een kwekerij kopen heeft verschillende voordelen. Zoals gezegd is het een stuk goedkoper dan een tuincentrum. Dat komt omdat een kwekerij in tegenstelling tot een tuincentrum geen inkoop- en transportkosten heeft. Een ander voordeel van kopen bij een kwekerij is dat u hier ook terecht kunt voor advies over verzorging. Medewerkers van een kwekerij hebben immers enorm veel verstand van de taxussen die ze kweken. Een ander voordeel is de service die een kwekerij u biedt. Van advies over nazorg tot een taxus laten planten – bij een kwekerij is er van alles mogelijk.

Wat is de kwaliteit van de taxusboom?

Daarnaast is ook de kwaliteit van de taxusboom een belangrijke factor om op te letten. Een gezonde taxus herkent u aan het afwezig zijn van insecten. Om de kwaliteit van de taxusboom te controleren, kunt u kijken of de planten gekeurd zij door de Nak Tuinbouw. Dit is een keurmerk waarmee u verzekerd bent van sterke en gezonde planten.

Taxusboom kopen? Kies voor Taxusbestellen.nl

U weet nu waar u op moet letten bij de aanschaf van een taxusboom. Bent u op zoek naar een betrouwbare kwekerij met kwalitatief goede taxussen? Kijk dan eens naar ons uitgebreide aanbod. Al onze taxusbomen komen uit eigen kwekerij. Hierdoor bent u verzekerd van de laagste prijzen, hoge kwaliteit én goede service! Bekijk bijvoorbeeld eens ons uitgebreide aanbod Taxus Baccata. Liever eerst meer informatie? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag.

Bezorgkosten €42,50 per bestelling
3 maanden garantie
Ahalen kwekerij graag op afspraak
Naktuinbouw-kwaliteitscontrole