Bezorgkosten €42,50 gartis verzendig vanaf €750,--
3 maanden garantie
Ahalen kwekerij graag op afspraak
Naktuinbouw-kwaliteitscontrole

Taxus baccata planten: hoe en wanneer?

Een taxus baccata is een prachtige conifeer die maar liefst 20 meter hoger kan worden. Daarnaast is het een makkelijke plant om te planten, omdat de taxus het zowel in de zon als in de schaduw goed doet. Maar wanneer is het beste moment om een taxus baccata te planten? En hoe doet u dat?

taxus baccata planten

 

Taxus baccata

De Taxus Baccata is een venijnboom. Deze conifeer komt oorspronkelijk voor in Europa, Azië en Afrika. Hoewel de plant langzaam groeit, kan de taxus een hoogte van wel twintig meter bereiken. Goed om te weten: de taxus baccata is een giftige plant.

Wanneer is het beste moment om een taxus baccata te planten?

Wanneer u van plan bent een taxus baccata te planten, is het belangrijk om rekening te houden met het tijd van het jaar. De beste tijd voor het planten van een taxus is in een periode van rustig weer. Dat betekent geen extreme kou, maar ook geen extreme hitte. Kies dus voor de periode van eind september (of begin oktober) tot eind maart (of begin april). Op deze manier kan de plant zich rustig zetten naar zijn nieuwe groeiplaats.

Waar plant u een taxus baccata?

Het voordeel van de taxus is dat het een plant is die eigenlijk overal wel geplant kan worden. Zowel in de zon als de schaduw en zowel in kleigrond als in zanderige grond doet deze plant het namelijk goed. Mocht u kunnen kiezen, dan adviseren wij om de taxus baccata in de volle zon te plaatsen, of in de halfschaduw. Na het planten moet de grond vochtig zijn, maar daarna mag de grond niet langdurig nat zijn. Zo voorkomt u de kans op wortelrot.

Hoe plant u een taxus baccata?

U weet nu wanneer het de beste tijd is om een taxus baccata te planten. Nu volgt de belangrijkste stap: het daadwerkelijk planten. Hoe doet u dat nou op een goede manier? Met dit stappenplan kom je een heel eind.

Stap 1

Maak de grond goed los voordat je de Taxus gaat planten

Stap 2

Graaf een gat, die tweemaal de omvang heeft van de kluit

Stap 3

Bij meerdere planten bereken je de tussenruimte (drie planten per meter, voor grotere maten geldt 2,5 planten per meter)

Stap 4

Plaats de plant niet te diep in de grond en laat de jutezak zitten (deze zal vanzelf vergaan)

Stap 5

Vul het gat weer aan met grond

Stap 6

Druk de grond goed aan (voorzichtig aantrappen mag ook, zolang de grond maar vochtig blijft)

Stap 7

Geef de grond water (zo’n vijf tot tien liter water per plant)

Nazorg na het planten van een taxus baccata

Na het planten van een taxus baccata is het belangrijk om deze genoeg water te blijven geven en op tijd te beginnen met snoeien. Snoeien kan het beste twee keer per jaar (een keer in de periode van mei tot juli en een keer in september). Lees hier meer over het snoeien van een taxus baccata.

Taxus baccata van Taxusbestellen.nl

Een taxus baccata van Taxusbestellen.nl betekent een taxus voor een voordelige prijs en levering door heel Nederland! Daarnaast heeft u altijd recht op veertien dagen bedenktijd. Op zoek naar een kwalitatief hoogwaardige taxus baccata voor een voordelige prijs? Koop hier uw eigen taxus baccata! Vindt u zelf planten nog wat lastig? Bij Taxusbestellen.nl kunnen we uw taxus baccata ook voor u planten!

Bezorgkosten €42,50 gartis verzendig vanaf €750,--
3 maanden garantie
Ahalen kwekerij graag op afspraak
Naktuinbouw-kwaliteitscontrole