Bezorgkosten €42,50 per bestelling
Gratis verzending vanaf €750,-
Afhalen kwekerij graag op afspraak
Naktuinbouw-kwaliteitscontrole

Smalle lage haag

In sommige situaties wilt u juist een subtiele, smalle haag. Hoewel een grote, dichte haag om privacyredenen ook geschikt kan zijn, is dit niet altijd het geval. Stel dat u op zoek bent naar een smal haagje voor in de voortuin (kniehoogte of lager), of een mooie doolhofje wilt aanplanten, of graag een kleine rand wenst rondom uw tuin. Doordat tuinen steeds vaker een wat kleiner oppervlakte hebben, is een brede, volle haag niet altijd de beste keuze. Deze maakt uw tuin optisch kleiner. Als u toch een groene afscheiding wilt in uw tuin, is een smalle haag een goed alternatief.

Smalle lage haag: welke planten zijn hiervoor geschikt?

De beste keuze die u kunt maken is een wintergroene/winterharde plant. Een taxus blijft groen in de winter en zal zijn blad niet verliezen, waardoor dit een geschikte kandidaat is voor de haag die u voor ogen heeft.

In theorie is het bij iedere haagplant wel mogelijk om deze smal te houden. De verschillende eigenschappen van de haagplanten maken het dat de ene plant beter geschikt is voor een smalle lage haag dan de andere. Hagen die van nature snel en breed uitgroeien zijn bijvoorbeeld niet direct onze eerste keuze voor een smalle lage haag. In plaats daarvan kunt u het beste kiezen voor een haagplant die opgaand groeit en van nature al aan de smalle kant zal blijven.

Voor een smalle lage haag zijn de volgende haagplanten zeker geschikt:

Als u kiest voor een taxus, is de Taxus Media Hicksii of de Taxus Baccata een goede optie voor een smalle lage haag. De taxus Baccata is één van onze meest populaire taxussoorten. Een taxus staat erom bekend dat deze zich gemakkelijk in een bepaalde vorm laat snoeien. De Hicksii is van nature een taxussoort die minder snel groeit en vooral als solitaire plant geplaatst wordt, maar ook zeker als haag kan groeien. De Hicksii heeft als (unieke) eigenschap dat deze snel in de hoogte groeit.

Hoe onderhoud ik een smalle lage haag?

Het voornaamste om te onthouden is dat een haag een snoeivorm is. Als u een taxus laat groeien zonder te snoeien staat er na een tijdje echt geen strakke haag meer, maar een ruige wilde plant. Hagen kunt u snoeien in allerlei vormen (blokken, bollen, hagen, figuren). Snoeien is hierbij wel het toverwoord. Over het algemeen heeft een taxushaag weinig onderhoud nodig, maar als u een smalle lage haag wilt, heeft deze meer snoeibeurten nodig dan een grotere haag. Onze Taxus Baccata groeit ongeveer 30 centimeter per jaar. Afhankelijk van hoe laag u de haag wilt hebben en houden, betekent dat relatief meer snoeiwerk dan bij de “gewone” taxushaag.

Kies een taxus van taxusbestellen.nl voor een mooie smalle, lage haag

Twijfelt u ergens over? Of vraagt u zich af welke taxus het beste bij uw tuin past? Aarzel niet en neem contact op met ons. Wij kunnen u adviseren als u vragen heeft over het aanschaffen, planten of onderhouden van uw smalle lage haag. Bovendien leveren wij al onze taxussen en coniferen rechtstreeks van onze eigen kwekerij en kunnen we u, omdat er geen tussenpartij aanwezig is, de beste prijs bieden.

Bezorgkosten €42,50 per bestelling
Gratis verzending vanaf €750,-
Afhalen kwekerij graag op afspraak
Naktuinbouw-kwaliteitscontrole