Bezorgkosten €42,50 per bestelling
3 maanden garantie
Ahalen kwekerij graag op afspraak
Naktuinbouw-kwaliteitscontrole

Hoe verzorgt u een taxus baccata?

De taxus baccata is een prachtige plant om bijvoorbeeld een haag mee te creëren. Daarnaast groeit de taxus eigenlijk op vrijwel elke ondergrond en standplaats. Ook de verzorging van een taxus valt gelukkig reuze mee.

taxus verzorgen

Bemesten van de taxus baccata

De taxus baccata kent twee verschillende groeiperiodes, die we ook wel het eerste en het tweede schot noemen. Tijdens deze periodes zal de taxus groeien mits het beschikt over voldoende voedingsstoffen. Op tijd bemesten is dus belangrijk. De beste periodes om uw taxus baccata te bemesten zijn van eind maart tot begin april en van eind juni tot begin juli. Twee keer per jaar bemesten levert het mooiste eindresultaat op.

Hoe kan ik het beste bemesten?

U kunt uw taxus het beste bemesten met speciale meststof, zoals coniferenmest of hagenmest. Bemesten werkt als volgt:

  • Strooi de mestkorrels op de grond
  • Vermeng ze met de bovenlaag grond
    • Wanneer u de taxus nieuw plant vult u de grond aan met tuinaarde
  • Geef daarna voldoende water

Snoeien van de taxus baccata

Om ervoor te zorgen dat uw taxus baccata gezond blijft én goed groeit, is af en toe snoeien noodzakelijk. Zeker wanneer u een volle haag wilt maken, is snoeien essentieel.

Wanneer kan ik het beste een taxus snoeien?

Uw taxus snoeien kunt u het beste twee keer per jaar doen. De beste periodes hiervoor zijn vanaf mei tot half juli en van augustus tot september. Hoe vaker u een taxus snoeit, hoe voller de plant zal worden.

Invloed van het weer

Het snoeien van een taxus baccata kunt u het beste doen als het niet vriest en ook niet als het te warm is. Te hoge temperaturen zorgen namelijk voor uitgedroogde takken. De beste weersomstandigheden? Een bewolkte of regenachtige dag.

Hoe kan ik het beste een taxus snoeien?

Voor veel mensen lijkt het snoeien van een taxus een lastig klusje. Gelukkig valt het wel mee. Wel belangrijk is het om de taxus in een lichte kegelvorm te snoeien, dus bovenaan smaller dan onderaan. Zo krijgt de hele plant genoeg zonlicht. Een taxus kan best fors gesnoeid worden (zelfs tot op het hout), want de plant groeit snel terug. Terugsnoeien tot op het hout is geen goed idee voor jonge taxussen, want deze zullen dan niet meer uitlopen.

Snoeigereedschap

Zowel elektronisch- als handgereedschap is geschikt voor het snoeien van taxussen, als de scharen maar scherp zijn. Onscherpe scharen kunnen de takken van de taxus beschadigen waardoor deze afsterven. Na het snoeien kunt u het beste meteen bemesten en water geven.

Vragen over het verzorgen van een taxus baccata?

Heeft u vragen over het verzorgen van uw taxus baccata? Twijfelt u hoe u uw taxus moet bemesten of snoeien? Neem dan gerust contact met ons op, we geven u graag advies op maat.

Taxusbestellen.nl is al meer dan 15 jaar specialist in taxus baccata. Al onze taxusplanten komen van onze eigen taxus kwekerij in Wekerom. Daardoor bent u niet alleen verzekerd van topkwaliteit taxusplanten maar ook van een voordelige prijs.

Bezorgkosten €42,50 per bestelling
3 maanden garantie
Ahalen kwekerij graag op afspraak
Naktuinbouw-kwaliteitscontrole