Bezorgkosten €42,50 per bestelling
Gratis verzending vanaf €750,-
Afhalen kwekerij graag op afspraak
Naktuinbouw-kwaliteitscontrole

Hoe kunt u het beste een taxus bemesten?

Wanneer u eenmaal een of meerdere taxussen in uw tuin heeft staan, wilt u er uiteraard zo lang en goed mogelijk van genieten. De taxus is een sterke plant dat weinig onderhoudt vergt. Toch is het wel belangrijk om de taxus niet af en toe te snoeien, maar ook te bemesten. Het snoeien van deze plant wordt wel regelmatig gedaan. Het bemesten daarentegen wordt soms weleens vergeten. Toch is het erg belangrijk om uw taxus op de juiste momenten met de juiste mest te bemesten. Hoe u het beste een taxus kunt bemesten, leest u in dit artikel.

 

Waarom is het belangrijk om een taxus bemesten?


Het is belangrijk om een taxus op de juiste momenten te bemesten, omdat de mest de voeding is voor de plant. Een juist moment om een taxus te bemesten is vooral wanneer de plant moet 'aansterken' of moet ‘settelen' in de tuin. Door de plant te bemesten zorgt u ervoor dat de plant voeding binnenkrijgt en dat de conditie van de grond waarin de plant staat optimaal blijft.

Wanneer kunt u het beste een taxus bemesten?

Er zijn een aantal momenten waarop u het beste een taxus kunt bemesten. Dat is na het planten, na het verplaatsen en na het snoeien van de plant. Hieronder lichten we toe hoe je in elke situatie de taxus het beste kunt bemesten.

Na het planten of verhuizen van de taxus

Wanneer u van plan bent om een taxus te gaan (ver)plaatsen in uw tuin, is het belangrijk dat u voor het planten de grond waarin de taxus komt te staan, goed bemest. U kunt hierbij het beste eerst de grond goed los maken en vervolgens de mest door de grond heen mengen. Als u dit heeft gedaan, kunt u de taxus planten. Nadat u de taxus heeft geplant, kunt u de plant het beste direct een volle emmer water geven. Hierdoor kunnen de mestkorrels goed oplossen.

 

Na het snoeien van de taxus


Het beste kunt u een taxus twee keer per jaar snoeien en direct na het snoeien bemesten. De eerste snoeibeurt kunt u het beste geven in maart of april en de tweede eind juni of begin juli. Wanneer u een taxus snoeit, kan dit namelijk een behoorlijke impact op de plant hebben. De plant loopt altijd ietwat schade op door de snoeibeurt. Om ervoor te zorgen dat de plant weer goed herstelt, is het belangrijk om deze te voorzien van goede mest; de voeding van de plant. U kunt een taxus het beste na het snoeien bemesten door de korrels rondom de plant te strooien en licht te vermengen met de bovenste laag grond waarin de taxus staat. Geef de taxus vervolgens voldoende water, zodat de mestkorrels direct kunnen oplossen.

 

Welke mest kunt u het beste gebruiken en in welke hoeveelheid?


Voor het bemesten van een taxus kunt u het beste een organische meststof zoals hagenmeststof of koemestkorrel gebruiken. Hoeveel mest u het beste kunt gebruiken, hangt af van de conditie van uw grond. Daarnaast hangt dit ook af van welke mestsoort u gebruikt. Het beste kunt u degene waarbij u de meststof koopt om advies vragen.

 

 Bezorgkosten €42,50 per bestelling
Gratis verzending vanaf €750,-
Afhalen kwekerij graag op afspraak
Naktuinbouw-kwaliteitscontrole