Bezorgkosten €42,50 per bestelling
3 maanden garantie
Ahalen kwekerij graag op afspraak
Naktuinbouw-kwaliteitscontrole

Hoe hoog wordt een taxus baccata?

De taxus baccata is een van de meest populaire taxussoorten. Dat is ook niet gek, de taxus geeft elke tuin een stijlvolle uitstraling en zijn vorm en dichtheid maakt het de ideale haagplant. Voor u besluit uw tuin te voorzien van een taxus baccata is het goed om stil te staan bij de hoogte die een taxus kan bereiken.

Hoogte Taxus Baccata

Er bestaan verschillende taxussoorten, ieder met hun eigen lengte. De taxus baccata wordt door de brede en volle groei vaak gebruikt wanneer het gewenste resultaat een strakke en volle haag is. De taxus baccata is groen en winterhard en kan hoogtes bereiken van gemiddeld vijf tot tien meter. Een andere soort, de taxus hicksii wordt minder hoog, met een hoogte van drie meter maar groeit wel iets sneller dan de taxus baccata.

De taxus baccata als haag

Wanneer u meerdere taxussen als haag plant, zal de taxus baccata minder snel zijn maximale hoogte bereiken. Dat komt omdat de wortels daarvoor meer ruimte nodig hebben.

Losse taxus baccata planten

Losse taxus baccata’s kunnen wel eerder de maximale hoogtes bereiken. Hiervoor moet het leefklimaat natuurlijk wel goed zijn. In Nederland is de grootste taxus baccata een taxus van ruim 19 meter, die zich bevindt in Wassenaar. In andere landen zoals Groot Brittannië en Duitsland vindt u taxussen met hoogtes van 25 meter.

Hoelang duurt het groeien van een taxus baccata?

Zoals gezegd duurt het groeien van een taxus baccata iets langer dan het groeien van andere taxussoorten. Hier staat wel tegenover dat de taxus baccata grotere hoogtes kan bereiken. Een goede optie dus als u graag een hoge haag wilt kunnen creëren. In het Nederlandse klimaat kost het groeien van een taxus baccata ongeveer 15 tot 20 centimeter per jaar.

Laten groeien

Als u geen haast heeft bij het creëren van een hoge taxushaag, dan kunt u er dus voor kiezen om een jonge taxus baccata te planten en te wachten totdat deze de gewenste hoogte heeft bereikt.

Kant-en-klare hoogte

U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een taxus baccata te kopen met kant-en-klaar de gewenste hoogte. Bij Taxusbestellen.nl hebben we verschillende afmetingen taxushagen standaard op voorraad leverbaar. Zo heeft u meteen een haag van de juiste afmetingen. Doordat het snoeiwerk van taxussen eenvoudig bij te houden is, hoeft u zich geen zorgen te maken over een taxus die plotseling veel te hoog wordt.

Hoogte taxus baccata Taxusbestellen.nl

Taxusbestellen.nl is al meer dan 15 jaar de specialist in taxusplanten. De hoogte van onze taxusplanten varieert bij aankoop van 25-60 cm in pot en 40-180 cm met kluit. Zo kiest u zelf welke hoogte taxus baccata het beste past bij uw wensen. Al onze taxusplanten komen rechtstreeks van onze eigen Taxus kwekerij in Wekerom. Hierdoor bent u verzekerd van topkwaliteit taxussen voor een voordeligere prijs. Uw taxus baccata laten planten? Ook dat kan bij Taxusbestellen.nl! Meer weten? Neem dan contact op, dan vertellen wij u graag meer over onze taxusplanten.

 

Bezorgkosten €42,50 per bestelling
3 maanden garantie
Ahalen kwekerij graag op afspraak
Naktuinbouw-kwaliteitscontrole