Bezorgkosten €42,50 per bestelling
3 maanden garantie
Ahalen kwekerij graag op afspraak
Naktuinbouw-kwaliteitscontrole

Dit moet u weten over taxusbollen en taxusblokken

In Nederland komen 2 taxussoorten het meeste voor. Dat zijn de taxus baccata en de taxus hicksii. De Taxus baccata leent zich uitstekend voor het snoeien in verschillende vormen zoals taxusblokken en taxusbollen. Vanaf september zijn er dan ook weer volop taxusblokken en taxusbollen op Taxus-bestellen.nl verkrijgbaar. In dit artikel vertellen wij u alles wat u over taxusblokken en taxusbollen moet weten.

Wat is een taxusblok?


De naam zegt het eigenlijk al, maar een taxusblok is een taxusplant dat is gesnoeid in de vorm van een blok. Omdat u het blok uiteraard van meerdere kanten te bezichtigen is, wordt de blok ook weleens een kubus genoemd. De taxus baccata is in hele rechte lijnen te snoeien. Hierdoor kan de plant prima in een strakke blokvorm worden gesnoeid.

Wat is een taxusbol?


Taxusbollen zijn nog niet zo bekend als buxusbollen, maar ze bestaan toch echt. Een taxusbol is een taxus baccata die in bol wordt gekweekt. Steeds meer mensen kiezen ervoor om een buxusbol te vervangen door een taxusbol, wanneer de buxusmot de buxusbol heeft aangetast. U kunt natuurlijk er ook voor kiezen om bij voorbaat al een taxusbol in plaats van een buxusbol aan te schaffen.

Hoe dient u taxusblokken en taxusbollen te onderhouden?


Om ervoor te zorgen dat de taxussen hun mooie vormen behouden, is het bij zowel taxusblokken als bij taxusbollen belangrijk dat u de planten regelmatig snoeit.

Water geven

Het is belangrijk dat de grond rondom de bollen en blokken niet te droog wordt. Houd dus goed in de gaten of dat zo is of niet. In de droge periodes is het raadzaam om de taxusplanten 2 keer per week een emmer water te geven. Daarnaast is een te natte grond juist ook weer niet goed. Een taxus baccata, of het nou een bolvorm of blokvorm heeft of niet, hoort nooit in een plas water te staan. Dit kan namelijk wortelrot veroorzaken.

Bemesten


Om ervoor te zorgen dat de planten voldoende voedingsstoffen en mineralen binnenkrijgen, is het aan te raden om de planten 2 maal per jaar te bemesten. De eerste keer kunt u de planten het beste eind maart/begin april bemesten. Vervolgens kunt u de planten nogmaals eind juni/begin juli bemesten.

U kunt de taxus baccata bemesten met speciale meststof zoals coniferen- of hagenmest. Op Taxus-bestellen.nl zijn speciale meststoffen van Pokon/Naturado te koop. Hiermee kunt u prima een taxus baccata bemesten.

De mestkorrels kunt u op de grond rondom de taxusbol of taxusblok strooien. Vervolgens vermengt u de korrels met de bovenste laag grond dat om de taxus heen ligt. Let er wel op dat u de korrels niet te dicht bij de stam strooit. De kans is namelijk groot dat deze korrels niet goed worden opgenomen.

 

Waarom kiezen voor taxusblokken en/of taxusbollen?


Taxusblokken en taxusbollen zijn een goede manier om een tuin het hele jaar door een sierlijke uitstraling te geven. Bovendien zijn taxusblokken en taxusbollen dankzij hun vormen perfect te plaatsen in een tuin waar bijvoorbeeld al een taxushaag of andere conifeerachtige planten aanwezig zijn.

Waar kunt u een taxusblok en taxusbol het beste planten?


Of u nou kiest voor een taxusblok of voor een taxusbol, de plant blijft een taxus baccata. En de taxus baccata kunt u het beste in de zon of halve schaduw planten. Zorg ervoor dat de grond voldoende los is om (regen)water door te laten. Daarnaast heeft de taxus baccata ook een voorkeur voor lichtzure grond.

Taxusbollen en taxusblokken kunt u het beste in de periode van oktober en juni planten. Vervolgens is het belangrijk om de taxus de eerste paar maanden regelmatig water te geven.

Meer weten?


Wilt u graag meer weten over taxusbollen en/of taxusblokken? Neem dan gerust contact met ons op, want wij vertellen u er graag meer over!Bezorgkosten €42,50 per bestelling
3 maanden garantie
Ahalen kwekerij graag op afspraak
Naktuinbouw-kwaliteitscontrole