Bezorgkosten €42,50 per bestelling
Gratis verzending vanaf €750,-
Ahalen kwekerij graag op afspraak
Naktuinbouw-kwaliteitscontrole

Alles wat u moet weten over het planten van taxussen in de zomermaanden

Inmiddels is het lente en over een paar maanden mogen we de zomer alweer verwelkomen. De lente en de zomer zijn voor veel mensen dé tijd van het jaar waarin ze met hun tuin aan de slag gaan. Grijpt u deze periode ook aan om bijvoorbeeld één of meerdere taxussen in uw tuin te planten? Dan zijn er een aantal dingen handig om te weten, zoals welke taxusplant u in de zomermaanden het beste kunt planten. We vertellen het u in dit artikel! 

;

Welke taxus kunt u het beste planten in de zomermaanden?

 
In principe kunt u elke taxussoort in de zomermaanden planten. Qua soort maakt het dus niet uit voor welke plant u kiest. Echter heeft u bij het kiezen van een taxusplant ook de keuze uit een taxus met kluit en een taxus in pot. Een taxus in pot kunt u het hele jaar door planten, maar vooral in de zomermaanden is het een goed idee om voor een taxus in pot te kiezen. 

Waarom kunt u in de zomer het beste kiezen voor een taxus in een pot?

 
Wilt u graag in de zomer een mooie taxushaag creëren of die ene lege plek in de tuin opvullen met wat groen? Dan kunt u hiervoor één of meerdere taxussen in pot aanschaffen. U kunt in de zomer het beste kiezen voor een taxus in pot, omdat taxussen met kluit helaas niet het hele jaar door verkrijgbaar zijn, maar wel direct dienen te worden geplant. U kunt een taxus met kluit dus niet even laten staan totdat u tijd heeft om de plant te gaan planten. Bovendien zijn taxussen met kluit zijn meestal tot medio mei verkrijgbaar. Wilt u dus in de zomer een taxus planten? Dan zult u moeten kiezen voor een taxus in pot, omdat deze wel het hele jaar door verkrijgbaar zijn én ook niet direct in uw tuin hoeven te worden geplant. 
 

Wat zijn de voordelen van een taxus in pot?

Een taxus in pot heeft een aantal voordelen. Eén van die voordelen benoemden we hierboven al en dat is dat een taxus in pot het hele jaar door verkrijgbaar is. Daarnaast is een taxus in pot het hele jaar door te planten, mits het niet vriest.  

Een ander groot voordeel van een taxus die in pot is gekweekt, is dat zo’ plant een sterke, doorgewortelde kluit heeft. Hierdoor zal de plant direct gaan groeien als u deze heeft geplant en krijgt uw haag zo snel mogelijk de gewenste hoogte. Bovendien zijn de wortels van de plant ook niet beschadigd, zoals bij het uitsteken van de wortels van een taxus met kluit wel het geval is. Hierdoor het uitvalpercentage nihil en zal de plant, als u deze goed verzorgt, goed aanslaan. 
 
Nog een ander groot voordeel van een taxus in pot, is dat zo’n taxus niet direct hoeft te worden geplant. Wilt u even wachten met het planten van de taxus? Dan kunt u deze dus gerust een tijd in de pot laten staan. Geef de plant dan wel af en toe wat water, zodat deze niet uitdroogt. Bent u er uiteindelijk klaar voor om de taxus te gaan planten? Dan leest u hier hoe u dat het beste kunt doen. 

 

Bezorgkosten €42,50 per bestelling
Gratis verzending vanaf €750,-
Ahalen kwekerij graag op afspraak
Naktuinbouw-kwaliteitscontrole